top of page

Égő levél rituálé


Abban az esetben, ha van valaki az életedben (élő vagy elhunyt), akivel folyamatos és ellentmondásos, felkavaró vagy negatív érzéseid voltak, nagyon nehéz lehet "elengedni" a létrehozott érzelmi sebet - legyen az szomorúság, félelem, harag vagy ezek kombinációja.


A saját érdekedben fontos ennek a sebnek a gyógyítása - ez lehetővé teszi, hogy újra békésen haladj előre az életeddel, és hogy már ne befolyásolja a múlt érzései. Megakadályozza, hogy alakítsák vagy befolyásolják jövőbeli döntéseidet, ami azt jelenti, hogy elkerülöd egy olyan élet megteremtését, amelyet a múltbeli megbánás színez, vagy amely arra rendeltetett, hogy megismételje korábbi éveid leckéit. Ehelyett tisztánlátásod lesz, és egy elfogulatlan és szabad helyed, ahol megteremtheted azt az életet, amire vágysz, és amiből pozitív döntéseket hozhatsz.


Leegyszerűsített példa erre; Képzeld el, hogy valaki megbántott téged a múltban, és ez még mindig hatással van rád, ez a tapasztalat továbbra is hatással lesz arra, hogy hogyan kezeled a jövőbeli helyzeteket, amelyek emlékeztetnek az adott személlyel való kapcsolatodra. Ez azt is okozhatja, hogy tudat alatt hasonló kapcsolatokat keres, ahol lehetősége van megismételni a tapasztalatot (vagy leckét), más eredményt keresve, mint korábban.


Lényegében az Égő Levél Rituálé arról szól, hogy elengedjük azokat a negatív energiákat, amelyek a múltból maradtak veled. Az elengedés központi szerepet játszik a sámáni tanításokban, amelyek a régi elengedésének fontosságát hangsúlyozzák. A régit úgy határozzák meg, mint ami már nem szolgál minket. Amikor elengedjük a régit, azzal a konkrét szándékkal tesszük, hogy meghívjuk az újat. Tehát ez a rituálé az út megtisztítása, felkészülés arra, aminek jönnie kell.


Ezenkívül a régi negatív energiák elengedése és a múltbeli érzelmi sebek gyógyítása nagyobb pszichológiai jólétet teremt, és elősegíti a növekvő jólét érzését. Ahogy elengedjük a régi, nehéz energiákat, könnyebb érezni a kapcsolatunkat és egységünket az univerzummal – ami fáj nekünk, falakat hoz létre körülöttünk, az elengedés felszabadít minket, hogy újra összekapcsolódjunk. Ez azt jelenti, hogy az elengedés folyamata lehetőséget teremt arra, hogy behívjuk a pozitívat és az újat. Lehetővé teszi számunkra, hogy megválasszuk, mit hozunk az életünkbe, ahelyett, hogy a múlt által károsított döntések meghozatalával küszködnénk.


Ezeknek az érzéseknek a gyógyítására egy hatékony módszer az Égő Levél Rituálé:


Szánj rá minden időt, amire szükséged van ahhoz, hogy megírd a leveledet az Égő Levél Rituáléhoz. Ha ez néhány napot vagy néhány órát vesz igénybe, ne tekintsd ezt "túl nehéznek", ez fontos, és lehetővé teszi, hogy meglásd, milyen sokféle módon érintett téged ez a személy, és milyen károkat okozott benned. Ha befejezted a levelet, tedd biztonságos helyre. (ne tedd közzé, ne küldd el, ne mutasd meg senkinek)


Időt és talán engedélyt kell adnod magadnak, hogy leírj mindent, amit belül palackoztál. Ügyelj arra, hogy leveledben mindent megnevezz, amit ezzel a személlyel és a vele való kapcsolattal kapcsolatban érzel. Írjd le, miért érzed magad úgy, ahogy. Hogyan hatották rád a tettei(k), és mit okoztak neked. Mit változtattak meg, bántottak vagy törtek össze benned az életedre gyakorolt hatásuk miatt?


Ahhoz, hogy ez a rituálé elérje a kívánt gyógyító és tisztító hatást, őszintén kötelezd el magad a folyamat mellett. Ez azt jelenti, hogy elkötelezed magad amellett, hogy időt és teret szánsz arra, hogy alaposan megragadd azokat az élményeket, eseményeket, és ami a legfontosabb, azokat az érzéseket, amelyek olyan nehezek az írott szóban.


Le kell írnod azokat a dolgokat, amelyek miatt szégyent, butaságot, félelmet, elveszettséget vagy ítélkezést éreztél, vagy megkérdőjelezted a saját ítélőképességedet vagy épelméjűségedet. Mivel ez az elengedés folyamata, nagyon fontos, hogy ne nyomjunk el semmit, bármennyire is fájdalmas lehet a múlt újragondolása, ez a folyamat megköveteli. Hasonlóan ahhoz, mint amikor naplót vezetsz, arra ösztönöznek, hogy öntsd az érzéseidet az előtted lévő papírra. Emlékeztetheted magad arra, hogy a gyógyulás célját szolgálja.


Fontos szem előtt tartani, hogy ezt a rituálét magadnak csinálod, nem pedig bárki másnak. Megéri azt az időt és energiát, amelyre szükséged van ahhoz, hogy befejezd ezt a lépést.


Ha végeztél, itt az ideje, hogy továbblépj a következő lépésre, ami a levél égetése.


Égő Levél Rituálé


  • Fogj egy tűzálló tálat, a leveledet, egy öngyújtót vagy egy gyufát, és menj ki a szabadba.

  • Olvasd el hangosan a leveled, olvasd el úgy, mintha közvetlenül az illetőhöz beszélnél. Használd az érzelmeid, és adj hangot mindennek, amit írtál. Szánj időt arra, hogy érezd az érzéseidet, nincs rohanás, és minél több energiát és elszántságot adsz ennek a folyamatnak, annál erőteljesebbé válik.

  • Amikor elkészültél, tartsd a levelet a kezedben, és mondd ki hangosan: Felszabadítom ezt a személyt és az energiáját az életemből. Hálával és szeretettel engedem el őket az univerzum iránt, ami gyógyulást hoz nekem.

  • Tépd fel a levelet negyedekre, és tedd a tűzálló tálba. Gyújtsd meg és hagyd égni. Miközben nézed a lángokat, köszönd meg a tűz elemének, amely elégette a leveledet.

  • Szórd szét a tálban maradt hamvakat a földön, és köszönd meg a föld elemének és a levegő elemének, hogy elfogadták és elsöpörték leveled maradványait.

  • Térjen vissza a lakásodba/házadba, és mosd ki a tűzálló tálat. Miközben ezt teszed, köszönd meg a víz elemének, hogy lemossa a tálban maradt port és égett töredékeket.

  • Most köszönd meg az univerzumnak, Istennek, a teremtőnek, stb., és köszönd meg nekik, hogy megengedték neked, hogy negatív energiát engedj az univerzumba, és megszabadítsd magad annak erejétől. Kérd meg az univerzumot, hogy ez az energia fénnyé alakuljon át, és hogy ez egy pozitív élmény legyen, amely megosztja a gyógyító erőt mindenkivel - mivel mindannyian energetikailag kapcsolódunk, minden gyógyító munka egyetemes hasznot hoz.

26 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page