top of page
  • Szerző képeEDINA

Az amulettek ereje


A mai társadalomban is nagyon jelen vannak a bűbájok, mágiák világa.


Annak ellenére hogy ezek a misztikus dolgok a régi időkhöz köthetők, a mai kor embere is ragaszkodik olyan tárgyakhoz amelyekben erősen hisz. Ilyenek a talizmánok, amulettek.


Hisz abban hogy elhárítsák a veszélyeket, a negatív eseményeket az életükből. Az amulettek, vagy a talizmánok lehetnek különböző formátumúak és alakúak. Lehetnek állat alakúak, növény alakúak, vagy egyéb más szimbólumok. Abban megegyeznek a vélemények, hogy mindegyiknek megvan a maga feladata.


Szinte mindegyik megvéd, a gondoktól, egyéb problémáktól, a rossz szándékú emberektől, vannak akik a betegségektől szeretnének megszabadulni. Tehát mindegyik talizmánnak meg van a maga elvégzendő feladata.


Mi a különbség az amulett és a talizmán között? Amíg az amulett passzív energiát, védelmet nyújtanak a talizmán aktív energiát nyújt. Tehát az amulett a veszélyek ellen képes megvédeni, betegségeket képesek elhárítani, illetve a negatív energiát mint pl a balszerencsét hárítják el a viselőjétől. A talizmán pedig védelmet ad és pozitív energiát viselőjének.


Az amulett jelentése az hogy viselni, hordani. Ezért a legtöbbször a testen elrejtve viselik esetleg a nyakba akasztva. Vannak fajtái. Ilyen a nyúlláb, farkasfog, nemesfémek, ásványok. Ezek olyan tárgyak amelynek természetfeletti hatalmat tulajdonítottak.


Írta : EDINA

Parapszichológus

11 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page