top of page

Útmutató a kristályokhoz : minden, amit tudnod kell


A kristályok szilárd anyagok a földből. Bármely adott kristály atomjai egy bizonyos mintázatban vannak elrendezve, tükrözve annak hipnotikus belső szimmetriáját, ami csodálatos színt és viselkedést kölcsönöz neki. Úgy gondolják, hogy a kristály egyedi rezgése abból származik, ahogyan a benne lévő atomok és molekulák szinergizálódnak. Ebben a cikkben megvizsgáljuk azt a sok pozitív hatást, amelyet a kristályok érzelmi, fizikai és spirituális jólétünkre gyakorolnak.


Miért használnak az emberek kristályokat?


A kristályok spirituális szerepet töltenek be, amikor sok különböző tényezőről van szó. A gyógyítástól a rossz energiák kizárásáig óriási előnyei vannak a kristályok használatának. Még a kristályok elhelyezése is pozitív rezgést adhat a környezetednek azáltal, hogy megtisztítja, táplálja és felébreszti spirituális birodalmadat.


Gyógyító kristályok


A kristálygyógyászatot valójában évezredek óta használják. Az ókori egyiptomiak és sumérok kristályokat használtak különböző betegségek gyógyítására, akár fizikailag, akár érzelmileg. Manapság úgy gondolják, hogy a kristályok fokozzák az ember energiáját a test bizonyos csakrái körül. Lényegében különböző gyakorlatok léteznek a gyógyító kristályokkal kapcsolatban, és különböző eszközök és módok vannak a kristálygyógyítás elvégzésére. Íme néhány kristálygyógyító módszer :


Kristályok elhelyezése a testen


Akár egy csakrát akarsz meggyógyítani, akár egy fizikai betegséget akarsz megszüntetni, akkor a kristályok elhelyezése a testedre csodákat tesz néhány ember számára. Ennek a kristálygyógyító módszernek a kulcsa az, hogy olyan kristályt válasszunk, amely a legjobban illeszkedik egy bizonyos testrészhez vagy csakrához.


Szóval, mit csinál valójában a kristályok elhelyezése a testeden? Felerősítik az energiát egy bizonyos csakra körül, előhozva az elfojtott érzelmeket. Eleinte ez kontraaktívnak tűnhet, de az elfojtott érzelmek érzése és felismerése valójában jobb esélyt ad a gyógyulásra.


Kristályok tartása


Egy másik nagyszerű módja annak, hogy növeld a kristálygyógyító rutinodat, ha egyszerűen a kezedben tartod a kedvenc kristályodat, miközben meditálsz vagy gyakorolod az éberség bármely formáját. A különböző kristályok használata különböző élményeket fog adni a meditáció során. A trükk az, hogy próbálj ki egy párat, és nézd meg, melyik van rád valóban pozitív és tartós hatással.



Hogyan válaszd ki a számodra legjobb kristályt?


Bár gyönyörű színe és megjelenése miatt könnyen megingathat téged egy bizonyos kristály megvásárlására, valójában lehet, hogy rossz kristály lesz a számára. A legjobb módja annak, hogy megtudja, melyik kristály a legjobb számodra, ha meghatározod igényeid. Kérdezd meg magadtól, szükséged van-e kristálygyógyításra? Szeretnéd megtisztítani az energiádat? Milyen csakrán szeretnél dolgozni?


Ha egyszer megérted, mire van szükséged, sokkal könnyebb lesz kristályt választani a kritériumaid alapján. Tehát, mielőtt bármilyen kristályt vásárolnál, mindig tarts szem előtt egy cselekvési tervet; így a végső kristály élményt nyújthat neked.


Kristályok és felhasználásuk


Minden kristály másfajta aktiválással rendelkezik, ami más hatást vált ki a testedre és az elmédre. Az alábbiakban átfogó leírást találsz a legnépszerűbb kristályokról és arról, hogy milyen mágikus energiákat bocsátanak ki.


Karneol

Spirituális szinten a karneol köztudottan fellendíti kreatív oldaladat. Ez tökéletes azoknak az alkotóknak vagy művészeknek, akiknek szükségük van egy kis kreatív energiára a környezetükben.


Gránát

Egy másik erőteljes kő, amely segít az életed kreatív aspektusában. Ezenkívül elősegíti az általános egészséget, és megakadályozza a rémálmokat vagy bármilyen rossz energiát a környezetében.


Ametiszt

A legtöbb ember hallott már az ametisztről, de tudtad, hogy egyesek szerint még fejfájás esetén is segít? Általában az ametisztet nyugodt, békés környezet megteremtésére használják, és segít helyreállítani a nyugalom érzését az életedben.


Hematit

Ha úgy érzed, hogy negatív energiák és gondolatok zümmögése vesz körül, akkor a hematit egy kő, amelyről úgy gondolják, hogy blokkolja az összes káros energiát, amelyek semmilyen szinten nem előnyösek.


Citrin

Ha úgy érzed, hogy negatív energiák és gondolatok zümmögése vesz körül, akkor a hematit egy kő, amelyről úgy gondolják, hogy blokkolja az összes káros energiát, amelyek semmilyen szinten nem előnyösek.


Átlátszó kvarc

Ez az egyik legfontosabb gyógyító kristály. Használja bármilyen blokkolt csakrán, meditáció vagy akár jóga gyakorlása során.


Holdkő

Megnyugtatja az elmédet, és helyreállítja elméd és szellemed nyugalmát. Ez nagyszerű meditációhoz és éjszakai párnája alá helyezéshez.


Opál

Segít a hangulatváltozásokban, és segíti a pozitív megnyilvánulásokat egy kis kreativitással. Ez a kő segíti a menopauzában lévő nőket is.


Pirit

A pirit védekező tulajdonságairól ismert, távol tartva a káros energiákat és a toxicitást a tértől.


Türkíz

Ez a kő gyógyulást és eufóriát bocsát ki. Nagyrészt az otthon körül helyezkedik el, hogy kiegyensúlyozza és fenntartsa a jó energiákat.


Szeretnél egy személyre szabott kristályt, amit arra az életterületedre energetizálunk, amire te kéred? Rendelj tőlünk még ma energetizált marokkövet! >>>
22 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page