top of page
Szerző képeMARIKA

Élj egészségesen! - Tavaszi fáradtság, vitaminhiány


Bizonyára észrevetted magadon, hogy valami nem úgy működik ahogy kéne. Fáradékony vagy, többet akarsz aludni, kedvetlen és étvágytalan. Fáj a fejed és ingerlékeny vagy.

Ezt nevezik tavaszi fáradtságnak. Amikor a természet éled már vágyunk ki a szabadba a napsütésre. Kívánjuk a zöld salátákat.


Télen nagyobb az alvásigényünk Most ez csökken de a fáradtságunk nem múlok. Most mindenképpen életmód váltásra van szükségünk., de ezt nem kell drasztikusan csinálni. Többet a friss levegőn sétálni, aki teheti sportolni. Most nem a téli gyümölcsökre vágyunk hanem ami rövidesen szezonális gyümölcsök tárháza lesz.


Fontos, hogy vegyük figyelembe a saját és a családunk bioritmusát. Amikor a szervezetünk „ hagyjál békén” időszakban van akkor szükséges a pihenés, feltöltődés. Ehhez ajánlok egy nyugtató meditációt. Nem baj ha bele alszol. Addig is pihensz és kikapcsolsz. Nem csak a testnek van szüksége a feltöltődésre , hanem a lelkünknek is. Tudom elcsépelt szöveg , hogy gondolkozzunk pozitívan és a gondokat csomagold be egy képzeletbeli zsákba. Dobd kérlek a hátad mögé. Lassan át kell állnunk a tavaszi időszámításra készüljünk erre fel. Ha úgy érzed, hogy ezek a természetes módok nem segítenek keresd fel a háziorvosodat .


DE, hidd el, ha a test és a lélek jól működik nem lesz baj. Fontos, hogy bízz magadban és legyen hited. A C és a D vitamin fontos része az életünknek.


A C-vitamin bevitel természetes táplálkozással, saláták, gyümölcsök.

A D vitamin pótlására a napfény de nem éghetünk le mert az ártalmas lehet.

E vitamin zsírban oldódó vitamin. Védi az immunrendszert.


A folyadék bevitel ! Legalább napi 2 l. nem akkor iszunk amikor már jelez a szervezet, hogy szomjasak vagyunk. Az már a vészcsengő. Ha nem iszol bágyadt leszel, rosszkedvű és nem tudod mi a baj. Kérlek légy a saját gyógyítód.


Törődj magaddal ezt te tudod a legjobban megtenni magadért. Fontos, hogy a családunk tagjaira is figyeljünk.


A legfontosabb: Szeress, hogy szerethessenek., mosolyogj többet. Ölelj meg egy fát. Tárd ki a két karod az ég felé és mond ki naponta többször: „BOLDOG VAGYOK!”


7 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page