top of page

Álomfejtés 3 egyszerű lépésben


Gondolkoztál már azon, hogy meg tudod-e fejteni saját álmait? Az egyszerű, egyjelenetes álmoktól a hosszú, összetett, különböző emberekkel, helyekkel és témákkal rendelkező álmokig az álmok sokféle formában és a psziché számos különböző érzelmi és spirituális helyéről származnak. Lehet, hogy egy jobb élet felé vezetnek, megválaszolják a mély belső kérdéseidet, vagy akár betekintést nyújtanak a helyzetekről, az emberekről és a jövődről. A saját álmainak olvasása kulcsfontosságú lehet személyes jólétének, egészségének, sikerének és örömének javításához. Íme 3 lépés, amivel te is egyszerűen megfejtheted az álmaid.


1. Határozd meg, mennyire fontos az álmod


Emlékezz az álmod "minőségére". Úgy érezted, hogy ez a valós élet hatásainak zavaros keveréke - például az előző este látott horrorfilm részletei és az, amit anyukád mondott a minap telefonon, a furcsa macska, amelyet vezetés közben észleltél, és néhány nehéz érzés a hasadban, amelyeknek köze lehet az extra nagy pepperoni pizzához, amelyet lefekvés előtt fogyasztottál.


Minden hatással van rád - az ivott víz mennyiségétől kezdve az étkezésig, a mindennap hallott és olvasott dolgokig, beleértve a legrövidebb videókat is, amelyeket a közösségi médiában nézel - amelyek mindegyike megváltoztathatja az álmodat. Tehát, hogy megállapítsd, hogy az álmod egy pszichikai vagy spirituális álom, amelyet érdemes értelmezni, tedd fel magadnak ezt a kérdést: jó helyen voltál, amikor lefeküdtél? Ez csak egy újabb éjszaka volt, normális lelkiállapotod, komolyabb fizikai betegség vagy fájdalom nélkül? Ha a válaszod igen, akkor az álmod valószínűleg a pszichéd mélyéről származik.


Egy másik módja annak, hogy megállapítsd, hogy az álmod jós álom-e, ha megnézed, mennyi ideig marad benned az emléke, miután felébredtél. Ha órákkal vagy napokkal később még mindig kísért, ez nagy jel. A fontos álmok mindig emlékezetesek, és hajlamosak egy ideig, néha nagyon hosszú ideig "nyaggatni", mert azt akarják, hogy megértsék őket.


Ha aggódsz egy olyan álom miatt, amely túlságosan hasonlít az előző nap megnézett bűnügyi filmhez, érdemes elengedni. Valószínűleg nem jelent semmit.


2. Határozd meg a fő témát és szimbólumokat


Képzeljük el, hogy azt álmodod, hogy ellopták a piros cipődet. Ennek az álomnak a fő témái a következők: egy pár cipő, amely hozzád tartozik, a piros szín és egy tárgy elvesztése lopás miatt. Tehát, ha van egy álmod, amely megindít, készíts listát a legfontosabb szimbólumokról - javasoljuk, hogy vezess álomnaplót, de felírhatod őket egy papírra is.


Folytassuk a piros cipő álmával a példa kedvéért.

  • A cipő - mit szimbolizálnak a cipők a számodra? Szabadság? Autonómia? Öltözködés, hogy lenyűgözz valakit? Vigasz? Luxus? Melyek az első szavak, amelyek eszedbe jutnak, amikor a cipőre gondolsz? Milyen típusú asszociációkat hozol létre - mentális, érzelmi és spirituális? Van olyan emléked, ami eszedbe jut, amikor a cipőre gondolsz? Lehet, hogy édesanyádtól kaptál egy gyönyörű párt, amikor megnyertél egy versenyt első osztályban, és imádtad azt a párt, és minden nap viselted - pozitív élmény, amelynek köze lehet egy díj elnyeréséhez és az anyai támogatáshoz.

  • A piros szín - a piros szín szenvedélyt és energiát jelent számodra? Vagy figyelmeztetés és veszély? Tetszik ez a szín? Mit társítasz hozzá? És mit gondolsz a piros cipőkről általában? Szexi, szórakoztató alternatíva vagy bohóckodás? Tényleg van egy pár piros cipő a cipőszekrényedben? Milyen érzéseid vannak velük kapcsolatban? Készíts egy listát arról, hogy mit jelent számodra a piros, és mit szimbolizál számodra a piros cipő.

  • Tárgy elvesztése lopás miatt - tapasztalt-e már lopást a való életben? Elvesztettél egy vagy több tárgyat, amit szerettél? Ez az egyik mély félelmed, vagy nem olyasmi, amire sokat gondolsz? Láttad, ki lopta el a cipődet álmodban? Extra értelmes lenne, ha valakiről van szó, akit ismersz. Amit ez a személy szimbolizál számodra, kulcsfontosságú ennek az álomnak az értelmezéséhez. Például lehet, hogy ez a személy ártani fog neked azzal, hogy ellopja a piros (hatalom) cipődet (függetlenség).

3. Határozd meg a fő érzésed


Miután megállapítottad, hogy az álmod egy isteni hírvivő a pszichédből, és azonosítod a fő szimbólumokat / témákat, próbálj meg emlékezni arra, hogyan érezted magad, amikor az álom zajlott. Ha nem emlékszel pontosan, csak csukd be a szemed, és képzeld el újra az álmot lelki szemeidben. Figyelj a testedben lévő érzésekre és a finom érzésekre, amelyeket esetleg tapasztalsz.


Tényleg megkönnyebbülsz, hogy eltűnt a piros cipőd - végre? Talán felszabadultnak vagy boldognak érzed magad? Vagy éppen ellenkezőleg - veszteséget, szomorúságot vagy stresszt érezel? Nem tudod, mit tegyél...


Az érzés, amit azonosítasz, része az álmod üzenetének - valószínűleg azt jelzi, hogy a tudatalattid, a felderítetlen vagy elfojtott érzelmeid hogyan befolyásolják az életedet. A felszínre jönnek, és szükségük van arra, hogy tudj róluk.


Közös álomszimbólumok


Bár hiszünk a személyes értelmezésekben, mivel minden szimbólum teljesen egyéni és egyedi asszociációkat idéz elő minden ember pszichéjében, egy közös álomszótár jó kiindulópont lehet. Íme néhány szimbólum, amelyek univerzálisak lehetnek.


  • Ház - a házak általában a "lélekteret" képviselik, ami a belső létállapotodat jelenti. Ha ez egy olyan ház, ahol felnőttél és szerettél, a pszichéd pozitív gyermekkori eseményekre mutat, amelyek ma hatással vannak rád. Ha ez egy olyan ház, ahol felnőttél, de az emlékeid nem jók, a pszichéd azt mondja, hogy menj vissza gyermekkorod azon pillanataihoz, hogy felfedezd, mi romlott el, és hogyan hat rád még ma is.

  • Személyi igazolvány - általában azt jelképezi, hogy ki vagy felnőttként, de sokkal inkább azt a személyiséget, amelyet a külvilágra vetítesz, mint a belső sebezhetőségeidet és félelmeidet. Ez jelentheti, hogy nézel ki, mit viselsz, mi a vállalkozásod címe stb.

  • Kutya - a lágy, hűséges, barátságos hatások képviseletére jelenik meg, kivéve, ha személyesen rossz tapasztalataid vannak velük.

  • A Hold - ez az univerzális szimbólum hajlamos a tudatalatti erőket, a rejtélyt, az ismeretleneket és a megadást képviselni. Lehet, hogy köze van a holdciklushoz is - egy nő menstruációjához. De mint minden más szimbólumnál, ha álmodban látod a holdat, kérdezd meg magadtól, hogy van-e más kapcsolatod vele.


További tippek


Néha, a körülöttünk lévő útmutatás és személyes erőfeszítéseink ellenére, egyszerűen nem látjuk, mi van előttünk. Könnyűnek tűnhet megtanulni olvasni egy álmot, de végül nehéz lesz alkalmazni az életünkben, csak azért, mert túlságosan benne vagyunk, sok érzelemmel és elvárással.


Ahhoz, hogy az álomértelmezést egy teljesen más szintre emelje, felfedezheted álmaid szakértő álomelemzőinkkel. Az évek tapasztalata lehetővé tette számukra, hogy mindent lássanak - ismerik a megfelelő kérdéseket, amelyeket fel kell tenniük, és a megfelelő szimbólumokat, amelyekre összpontosítaniuk kell, és megfelelő intuitív eszközökkel rendelkeznek a jövő megfejtéséhez.


Még soha nem kapott online álomelemzést? Ez ugyanolyan gyors és egyszerű, mint egy kártyajóslás. Sok kiváló álomfejtőnk van, de a legfontosabb az, hogy megtaláld az igényeidnek megfelelő tanácsadót.


Segítségre van szükséged a megfelelő álomfejtő megtalálásához? Ne habozz kapcsolatba lépni jósainkkal még ma! >>>

14 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page