top of page
  • Szerző képeMARIKA

Tavaszi allergia


Itt a tavasz, elkezdődött az allergia szezon!


Az allergia lelki okai :


Az allergiás megbetegedések alapját a szervezet túl érzékenysége és erős védekezési reakciói képezik. , mégpedig olyan anyagokkal szemben ami a más emberek számára ártalmatlanok.


Az allergiás tünetek mögött erős agresszivitás és görcsös védekezési szándék húzódik Az agresszivitás többnyire nem tudatosul és épp ezért nem tudják levetkőzni.


Sokféle allergia van : Állat szőr,( kutya, macska, ló szőr) házi por, virág allergia. A kora tavasszal elkezdődő virágzások sok embert irritálnak. Elkezdődik a szem szárazsága, erős könnyezés, tüsszögés akár hányinger is.


Van ételallergia, amikor valamelyik étel összetevőjére érzékeny az illető.


Az allergiás ember öntudatlanul hadakozik az élet bizonyos rész területei ellen. Az agresszió mindig szorosan összekapcsolódik a félelemmel.


A macska szőr allergia a női szexuális zavarra fejeződik ki. Az odasimulástól az odaadástól való félelem.


A kutya szőr allergia: A férfi szexualitásban az agresszivitásban A szexuális érintkezés elutasításában nyilvánul meg.


A ló szőr allergia: A testiséggel szembeni félelem és védekezés.


A házi por allergia. Az élet egyes területein tisztátalannak tekintjük és ezért elutasítjuk. Az allergiás beteg öntudatlanul hadakozik az élet bizonyos rész területe ellen. Az allergiás ember az élettől fél, így mindazt elutasítja ami a maga a lüktető elevenség, a szexualitást, a szerelmet, az agressziót. ami szerinte alantas. Olyan életre vágyik , melyre egyáltalán nem illik az élet megnevezése.


Az allergia az élet hozzászóló felhívása, hogy legyünk nyitottabbak, mondjunk igent a teljes életre. Minden úgy jó ahogy van mert minden tapasztalatul szolgál. Szokjunk le , hogy ítélkezünk és örökké értékeljünk. Fogadjuk el a valóságot. Szeressük önmagunkat és ezáltal megtanuljuk szeretni a társunkat, barátainkat , másokat. Fogadjunk el mindent és mindenkit úgy ahogy van. Soha ne akarjunk mindent átalakítani a mi formánkra. Az élet szép, szeretni jó. Ezt kell minél előbb megtanulni mindenkinek.


5 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page