top of page
  • Szerző képeMARIKA

Spirituális gyógyulás


Spirituális gyógyulás

A Földön nagy változások zajlanak! Ezt a folyamatot felemelkedésnek, vagy ébredésnek is hívják, és ez nem más, mint egy magasabb tudatosságba való elmozdulás folyamata.

Ebben a folyamatban mindenkinek egyre nagyobb felelősséget kell vállalnia nemcsak a saját életéért, hanem az egészségéért is.


A felelősség vállalása azt is jelenti, hogy ha testi- vagy lelki probléma jelenik meg az életünkben, akkor feltesszük önmagunknak azt a kérdést, hogy miért jelenhetett ez meg az életemben? Mi lehet a célja és az üzenete számomra?


A testi-lelki egészséget keresőknek ugyanis fel kell ismerniük, hogy milyen belső folyamatok járulhattak hozzá a jelenlegi egészségi állapotuk kialakulásához, és ha változtatni szeretnének, akkor mit tehetnek azért, hogy az egészségi állapotuk javuljon. Emiatt a régi energiára jellemző "gyógyító, gyógyíts meg engem" hozzáállás egyre kevésbé működőképes, és egyre inkább eltolódik a "segíts hogy meggyógyítsam önmagamat" irányába.


Ha utánanézünk az irodalmi forrásoknak akkor kiderül, hogy hatalmas számban gyógyultak már meg "gyógyíthatatlannak nyilvánított" emberek szinte bármilyen betegségből. Ám ami a csodának nyilvánított gyógyulások mögött lehet, az nem más, mint az adott emberben lejátszódó belső változás. Azáltal, hogy megváltoztatjuk a gondolatainkat vagy az élethez való hozzáállásunkat, vagy segítséget kérünk egy nálunknál nagyobb erőtől, hatalmas változások tudnak végbemenni az életünkben.

"A testben az nyilvánul meg, ami az elmében van, és nem fordítva. A test a jellemző gondolkodásmód kifejezője." Dr. David R. Hawkins, Gyógyulás és felépülés c. könyv

Az elme nem más mint a gondolataink, érzéseink, emlékeink és elképzeléseink tárháza. Fontos tehát felismernünk, hogy ebben a szemmel nem látható mezőben lévő tartalmak nyilvánulnak meg fizikailag is megtapasztalható formában az életünkben, és így a testi-lelki állapotunkban is.


Ha testi- vagy lelki problémánk van, akkor már annak a szándéka is segítheti a gyógyulást, ha elkezdjük önmagunkban megkeresni a kiváltó lehetséges okokat... hiszen ha bennünk alakult ki valami, akkor annak a kiváltó oka is bennünk keresendő, illetve a gyógyulás is a bennünk lévő változások által tud csak elindulni.


A teljes gyógyulás érdekében lehet, hogy fel kell ismernünk és el kell engednünk egy hibás gondolatot, vagy egy hibás elképzelést önmagunkról vagy másokról. Ez a legtöbb esetben egy helyzet vagy valaki viselkedésének az el nem fogadása, vagy ragaszkodás egy szituációval kapcsolatos valamilyen negatív érzéshez, amit mi "jogosnak" tartunk, amit nem tudunk elengedni.


"Minden gyógyulás annak volt az eredménye, hogy hajlandó voltam elengedni az önmagam és mások fölötti ítélkezést, a kritizálást, az önsajnálatot, a neheztelést és minden olyan 200 alatt kalibráló negatív energiát, mint a bánkódás, az aggodalom, a panaszkodás, az önmegvetés és az öngyűlölet. Mindezeket elengedtem, és ez egy olyan energiamezőre váltott át, amely létrehozta a gyógyulást."


A hagyományos orvosi kezelések mellett tehát tudnunk kell, hogy minden egyes betegség ami megjelenik az életünkben üzenetet hordoz számunkra, hogy valamit nem jól csináltunk és valamin változtatni kellene.


Fel kell tehát tennünk magunknak azt a kérdést, hogy az elváltozás megjelenése előtt milyen traumatikus események történhettek velünk, melyek esetleg hozzájárulhattak a jelenlegi állapotok kialakulásához? Milyen élethelyzetet nem tudtunk vagy nem tudunk elfogadással kezelni (ami folyamatosan szorongással, félelemmel, haraggal, rossz érzésekkel tölt el minket)?


Milyen rossz érzések maradhattak esetleg még bennünk a múltunkból, amelyeket még nem sikerült elengednünk? Mi az, amit talán még most sem tudunk megbocsátani?

Mivel a testben létrejövő elváltozások az elmebeli folyamatoknak a fizikai kivetülései, ezért feltehetjük azt a kérdést is, hogy az adott probléma mit jelképez a számunkra, hogyan zavar és miben akadályoz minket (vagy a szervezetben zajló természetes folyamatokat)? és ez hogyan van összefüggésben egy élethelyzetünkben meglévő nehézséggel, amit eddig nem sikerült megoldanunk. (pld. egy bokatörés: a boka az irányváltoztatáshoz szükséges... mi az amit fájdalmas volna meg ... mi az a döntés amit meg kellene hoznunk, de nagyon félünk a következményeitől.


ÍRTA : MARIKA Reiki Nagymester-Tanár

Forrás : Jacques Martel: Lelki eredetű betegségek lexikona c. könyve

26 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page