top of page
Szerző képeMARIKA

Rövidesen becsengetnek


Iskola kezdés

Hurrá, suliba megyünk!


Imi és Kata testvérek. Imi most hatodik osztályos lesz. Kata első osztályos. Jó testvérek, de most az iskolára felkészítés feszültté teszi őket.


Imi már tudja mi következik. lassan megveszik a füzeteket és amire szüksége lesz. De Kata állandóan kérdezi : "Imi milyen lesz? Szeretni fogom? Szép lesz az osztályterem?Milyen lesz a tanító néni?"- kérdez és kérdez.


A nagyinál töltött nyaralásnak lassan vége. Haza utaznak és elkezdődik a felkészülés. Sok szép emlék a nyárról, a kis falusi házról, ahol minden este locsolták a virágokat. Játszottak Morzsi kutyával. Sok felejthetetlen nap, de rövidesen becsöngetnek. A haza úton kérdések és kérdések : "Vajon lesz e barátom a suliba?" "Igen lesz és ne aggódj" - mondja anya - "szeretni fogod".


Anya már ismeri Ildikó nénit, ő lesz az elsős tanító néni. Kedves, szelíden mosolygós.


Imi a hatodikban új osztályfőnököt kap - Judit néni nyugdíjba ment - ami izgalommal tölti el. Sajnálja, de majd meg barátkozik az újjal.


Amikor megvan a nagy bevásárlás, amit izgatottan tesznek, nézegetik az új táskát. "Anya ennek finom illata van" - állapítják meg. Számolják még hányat kell aludni.


Lesz még itthon is kirándulás,meg pancsolás a strandon. Várják, de van egy kis izgalom. A szülőnek a dolga felkészíteni az iskolára a gyermekeket. Az óvoda is sok segítséget nyújt ebben.


K. László Szilvia: Szeptemberi csengőszó

Szól a csengő, vár az osztály,

Szedd a lábad, érj oda!

Szeptember van, fiúk, lányok,

Kezdődik az iskola.

Matekóra, testnevelés,

Ének-zene, olvasás,

Év végére alig fér el

Fejemben a sok tudás.


Sok új élménnyel fogtok gazdagodni, Imi és Kata. Sok sikert kívánok szeretettel : Marika


28 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page