top of page

Péntek 13 - van okunk félni?


Péntek 13

Az emberek évek óta mondják nekünk, hogy péntek 13-a szerencsétlen nap. A horrorfilmeket erről a napról nevezték el, és a kutatások azt is mutatják, hogy péntek 13-án növekszik a balesetek száma. De honnan jött mindez?


A patriarchális idők előtt péntek 13-át az Istennő napjának tekintették. Ezt a napot a mindannyiunkban élő Isteni Nő tiszteletére, valamint a teremtés, a halál és az újjászületés ciklusainak tiszteletére tartották.


Péntek 13-át nagyon erőteljes napnak tartották a megnyilvánulásra, a kreativitás tiszteletére, valamint a szépség, a bölcsesség és a lélek táplálásának ünneplésére.


Péntek a Vénusz napja, és mindannyian tudjuk, hogy a Vénusz a női energia megtestesítője.


Energiája csatlakozik hozzánk a hét végén, hogy tisztelegjünk az elmúlt napok előtt, és emlékeztessen minket arra, hogy fontos pihenni, pihenni és játszani.


Mint társadalom, mindannyian várjuk a pénteket (a Vénusz napját), és természetesen mindannyian azon kapjuk magunkat, hogy lazítunk és pihenünk az ő megnyugtató energiájában.


A péntek tökéletes nap a Vénusz-szerű energia befogadására és a kreativitásra, a szépségre és az érzékiségre való összpontosításra.


A Vénusz energiája arra is ösztönöz minket, hogy ráhangolódjunk befogadó női energiánkra, hogy ösztönözzük kreativitásunkat, és művészetet, zenét és gyógyulást hozzunk a világba.


A 13-as szám rendkívül erős női energiát is tartalmaz, és a halál és az újjászületés, a teremtés, a termékenység és a vér számának tekintik.


Ez azért van, mert minden évben 13 holdciklusunk van, és az átlagos nő is évente 13 menstruációt tapasztal.


Ha egy nő menstruációja szinkronban van a Hold ciklusával, akkor újholdkor leveti a bélését, és teliholdkor ovulál. Átlagosan a 13. a Holdciklus közepére esik, és a halál és az újjászületés közötti félutat képviseli. Félúton az Újhold között, ahol a nő vedlik (halál), és a telihold között, ahol a nő ovulál (újjászületés).


Réges-régen, amikor egy nő vérzett, isteni és mágikus erők megtestesítőjének tekintették. Mindenki bölcsessége és intuitív és pszichikai üzenetek átadására való képessége miatt tekintettek rá. Amikor ovulált, hatalma csúcsán volt, és ünnepelték azon képességéért, hogy új életet fogadjon, tartson és teremtsen.


Csak amikor a társadalom patriarchálisabbá vált, a nők szégyenkeztek, amikor menstruáltak, és figyelmen kívül hagyták csodálatos lehetőségeiket, hogy új életet teremtsenek és tartsanak fenn.


Ez a hozzáállás hozzájárult ahhoz az elképzeléshez, hogy péntek 13-a szerencsétlen nap.


A holdnaptár is 13 hónapból áll, ami tovább támogatja a 13-at, mint női erőt.


A Hold a női energiát is képviseli, és segít megérteni és kezelni érzelmeinket és érzékenységeinket.


Az asztrológiai horoszkópban a Hold nemcsak az érzelmeinket irányítja, hanem a lehetőségeinket is, és azt, hogy hogyan fejezzük ki magunkat az életen keresztül. Valójában sok ember számára a Holdjegy megértése gyakran segíthet abban, hogy nagyobb tudatosságot hozzon, mint a Napjegy.


A pénteket és a 13-as számot összehozva láthatjuk, hogy péntek 13-a valójában nagyon erőteljes nap a női energia és kreativitás számára.


Ez egyben a halál és az újjászületés rendkívül erőteljes időszaka is, mivel ez képviseli a ciklus középpontját valami új megjelenés és valami régi elcsúszása között.


Péntek 13-át gyakran nagyra becsülik a nők és a pogány közösség, és gyakran sok rituálét és varázslatot végeznek ezen a napon, hogy a legtöbbet hozzák ki ebből a gyönyörű energiából.


Ez is hozzájárult a péntek 13-át övező félelemhez, mivel ez egy fontos nap volt sokak számára, akik imádták a természet ciklusait.


Mindannyiunkban van női energia, így péntek 13-a nem csak a nőknek szól. Ez egy olyan nap mindannyiunk számára, hogy tiszteletben tartsuk saját képességeinket, hogy energiát teremtsünk és kapjunk a körülöttünk lévő világtól.


Péntek 13-a nem szerencsétlen nap. Péntek 13. az Istennő napja, és gyönyörű nap az élet megteremtésére és ünneplésére. Ez egy gyönyörű nap arra, hogy ráhangolódj érzelmeidre és érzékenységedre, és hálát adj a gyönyörű Istennőnek, aki mindannyiunkban él.


A JósVilág kiváló tanácsadói természetesen péntek 13-án is a legkiválóbb tanácsokkal, mágiákkal, rituálékkal várják megkereséseiteket a szebb, boldogabb és sikeresebb jövő érdekében. Kattints ide és válassz tanácsadót! >>>
14 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page