top of page
  • Szerző képeEDINA

Mit jelent a lila szín?


Kék és piros keveréséből születik a lila szín. Az első a bölcsességet testesíti meg, a második a szerelmet. A mai napig szimbolikusan a rejtélyt, a mágiát és az átalakulást képviselte. Kiválóság, ez a spiritualitás színe.


A kristályterápiában a lila kövek a hatodik csakrán, a szemöldök között egyszerűen „harmadik szem” néven ismert energetikai csatornán mennek munkába.


A lila az egyesítő ellentéteket is jelképezi, az igazság és a gazdagság. A nemes és értelmiségi emberek lila anyagokat használtak, csak azért, hogy megkülönböztessék magukat a többiektől. A státuszuk erőteljes szimbóluma volt. Szimbolizálja azt a hozzáállást is, hogy másokkal együtt érezzünk.


Lila a kromoterápiában


A lila szín stimulálja az intellektust, és élénkebbé teszi a kreativitást. A kromoterápiában a lilát idegi rendellenességek és irritáció csillapítására használják. A jelenlegi problémák megoldásához is nagyon hasznos, amelyek a múltbeli traumákban gyökereznek. A lila használatával kapcsolatba léphetsz a spirituálisabb oldaladdal. A kromoterápiás gyakorlatokban a lilát akkor használják, ha szükség van a fehérvérsejt termelés elősegítésére, a lép stimulálására. Úgy tűnik, vese és hólyag rendellenességekkel is küzd. Hasznos pikkelysömör, akne, isiász és neuralgia esetén. Tisztítja a vért és serkenti az agy mikrokeringését (kontrasztos kopaszodást). Az étvágyat is elnyomja. Az agyalapi mirigyhez és a központi idegrendszerhez kapcsolódik.


Lila a feng shuiban


A feng shuiban nem szabad lilát használni a falakon, mert erős rezgéseket közvetít. Ez jó helyette a dolgozó, olvasó vagy meditációs teremben lévő dekorációs elemekhez. Ezért elősegíti a kreativitást és a kommunikációt, valamint az intellektust és az új felfedezések felé való nyitás vágyát. A meditációban a lila elősegíti a túl sok gondolattól kiüríteni az elmét


Lila a kristályterápiában


A lila köveknek van néhány közös vonása. Erős felszabadító és tisztító hatású ásványi anyagok. Stimulálják az elmét és a motorikus idegeket. Az oxigén asszimiláció megkönnyítésével stimulálják a légzési folyamatokat. Érzelmi szinten ki lehet szabadulni a szomorúságból. Lila ásványt helyezni a harmadik szemedre, segít felfedezni az emlékeiden keresztül, hogy megtaláld azokat a traumákat, amelyek visszatartanak attól, hogy tovább lépj az életedben. A lila kövek használata segít empatikusabbá válni, együttérezni másokkal. Védekező intézkedés van a külső hatások ellen. A lila kövek elősegítik a gondolat szabadságát. A kristályterápiában a lila kő lehetővé teszi, hogy az ásványokkal való energetikai helyreegyensúlyozás során lebontsa azokat a sunyi struktúrákat, amelyeket mi, a társadalom, a barátok, a család teremtettünk... de megakadályoznak abban, hogy kövessük valódi természetünket. Ezeket a kristályokat viselem mélyen nyugalomban és harmóniában.


Lila a spiritualitásban


A lila szín energiáját felhasználva kapcsolatba kerülünk a spirituális oldalunkkal és a felsőbb énünkkel. Hatásának és közelségének köszönhetően növekszik a kreativitás és az inspiráció. Már az ókorban is nagyon erős jelentéseket feltételezett az állandó világhoz köthető. A lila szimbolikája például nagyon is az élet, halál és élet közötti átjáró ábrázolásán alapult. Az ördögűzők és a bűvészek színét is figyelembe vesszük.


A lila árnyalatától függően a szimbolika és a jelentése változhat. Amikor világos tónusú, az érzékiséget jelképezi. Amikor a legsötétebb, spiritualitás. A lila kövek nagyszerűek a meditációhoz. Segítenek kiüríteni az elmédet a gondolatokból, hogy tisztábban lássuk, ki is vagy valójában.


Ez a szín a hetedik csakrához kapcsolódik. Imádom a lila színt. Akik szeretnek lilát viselni, szükségét érzik, hogy szabadnak érezzék magukat, és egyben együttérzést és csodálatot vonjanak magukra.


Az erre a színre hajlamos emberek általában nagyon nyitottak egymásra és szeretnek kommunikálni. Számos érdeklődést művelnek, különösen az okkult és az ősi tudományok felé. Ők olyan emberek, akik nagyon vigyáznak a fizikai megjelenésükre. Aki nem szereti a lilát és hajlamos távolodni tőle, annak ellentétes személyiségvonásai vannak. Hajlamosak sokat kritizálni másokat, és a racionalitást használják első fegyverként, még az érzelmeket is elutasítva.


A lila árt neked?


Hallottad már, hogy a lila árt neked? Félretéve azt, hogy tárgyak, színek és sokkal kevesebb ember és állat nem okozhat kárt, elemezzük ki, honnan ered az ilyen hit.


Valójában az ibolya nem minden ember körében hoz balszerencsét, hanem csak azok körében, akik a középkorban színházban dolgoztak. Ezért szent szín a lila nagyböjt alatt. Ebben az időszakban tilos volt a nyilvános bemutatók és a színházi előadások. Azok, akik ezeknek a munkáknak köszönhetően éltek, nem tudtak dolgozni, így nem tudtak eltartani magukat. A lila színt megutálták a művészek és betiltották a színházban.


23 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page