top of page

Mi a Farkas Hold jelentősége?

A januári telihold (2024-01-25)


Farkas Hold

Minden teliholdnak megvan a maga jelentése, neve és célja. Amikor a Hold a legteljesebb, egyedi és személyes kihívások elé állítja az embereket, attól függően, hogy hol helyezkedik el valakinek a születési képletében. A telihold kihívást és változást is hoz minden eltelt hónapban. Szerencsére egyedülálló lehetőségeket és betekintést is hoz. Mint ilyen, a Holddal való tudatos munka elvezethet a legnagyobb sikereidhez.


A Farkashold az év első teliholdja, és tulajdonságai január hónapban a hold minden fázisában láthatók.


A holdfázisok hatása


A holdnak négy fő fázisa van, ahogy a sötétből a teliholdba ér, majd vissza, a 28 napos ciklusa alatt. Bár valójában nyolc konkrét fázis van, az alaplista a következő: az újhold, az első negyedhold, a telihold és az utolsó negyedhold.


Az új és az első negyedfázis akkor következik be, amikor a hold "gyarapszik" vagy fényesebbé válik. Ezek a fázisok általában a növekedéshez kapcsolódnak. A telihold az a fázis, amely alatt a hold elérte teljes fényességét. Ez akkor fordul elő, amikor a nappal szemben van, lehetővé téve, hogy teljes mértékben tükrözze a fényt. Személyes értelemben ez jelzi az egyén céljainak legteljesebb elérését és megnyilvánulását.


Ezután a pont után a hold ismét "fogy", jelezve az elengedés és az elengedés idejét. Végül a legsötétebb fázisába lép, ahol ismét konjunkcióba kerül (együtt) a Nappal. Ez elindítja a manifesztáció vadonatúj, 28 napos ciklusát.


Január hónapban számíthatunk arra, hogy a Farkas Hold hatása ugyanazt a pályát fogja követni, mint ezek a fázisok.


A Farkas Hold jelentése


A Farkas Hold más néven Kemény Hold, Súlyos Hold és Középső Hold. Ezek a címek abból a tényből származnak, hogy az északi féltekén az év legkeményebb és leghidegebb időszakában zajlik. A Farkas Hold arra ösztönzi az embereket, hogy legyenek bátrak és kitartóak a gyantázási fázisaiban, és összpontosítsák magukat, nézzenek befelé, és átalakuljanak a fogyatkozó fázisaiban.


Hasonlóképpen, a "Farkas Hold" név népszerűségre tett szert, mert megfigyelték, hogy a farkasok hangosabban és gyakrabban üvöltenek az évnek ebben a néha sivár részében. Üvöltésük egy módja annak, hogy megjelöljék területüket, távol tartsák a betolakodókat és kommunikáljanak falkájuk többi tagjával.


A Farkas Holdnak nagy spirituális jelentősége és ereje van, mert arra kényszeríti az embereket, hogy menedéket és elmélkedést végezzenek, ami átalakuláshoz vezet. Olyan kihívást jelent, amely bátorságra és elszántságra ösztönöz, akárcsak a zord téli időjárás.


A Farkas Hold spirituális hatásai


A Farkas Hold spirituális hatásai a holdfázisokkal együtt növekednek január hónapban. Arra hív, hogy gondolj a legmélyebb vágyaidra, ahogy azt az álmokban megmutatod neked - mind az alvás, mind az ébrenlét.


Ha helyesen használod, a Farkashold segíthet megtervezni, hogy mit szeretnél beépíteni az életedbe egész évben. Ahogy a teljesség felé halad, majd ismét visszahúzódik az utolsó negyed fázisába, felfedheti, hogy mit kell ünnepelnetek, majd elengedni, mielőtt újra elkezdenétek manifesztálni.


Fontos az a tény is, hogy egész évben a telihold az állatöv minden jegyébe esik. Mivel minden telihold egyszerűen a Nap és a Hold pontos ellentéte egymáshoz képest, minden telihold abban a jegyben történik, amely ugyanabban az időben szemben van a Nappal. Egy adott telihold jelének ismerete értékes betekintést nyújthat annak tulajdonságaiba és természetébe.


A 2024. januári Farkas Hold használata


A 2024-es telihold január 25-én lesz. Az Oroszlán jegyében lesz, a Nap csak néhány nappal korábban lépett be a Vízöntőbe. A Farkas Hold alatt, mint minden más telihold esetében, a feladat az lesz, hogy harmonizáljuk és integráljuk az e jegyek által kifejezett ellentétes energiákat.


Ebben az évben a Telihold arra kéri az embereket, hogy egyeztessék össze az elismerés és a vezetés iránti igényüket (Oroszlán) azzal az igényükkel, hogy illeszkedjenek a közjót szolgáló struktúrákba és rendszerekbe (Vízöntő). Arra fog kérni mindenkit, hogy felismerjük, mikor akarunk egy személyes napirendet erőltetni, és mikor akarunk több teret adni egy meglévő társadalmi struktúrának, amelyet értékelünk.


Tudd meg, mit tartogat személyesen számodra a Farkas Hold!


Tanácsadóink felkészülten várják a következő teliholdat is, így készen állnak arra, hogy személyes tanácsokkal és jóslatokkal lássanak el téged. Tanácsadóink útmutatásával könnyebb lesz haladni az árral, és megtapasztalni azokat az átalakulásokat, amelyeket a Farkas Hold hoz. Végső soron ezek a változások támogathatnak téged, amikor megvalósítod az éves céljaidat.



35 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page