top of page

Kávézacc jóslás - Szimbólumok, jelentések


Úgy tartják, hogy Európában és a Közel-Keleten származik, a tea- és kávéolvasás - más néven tasseográfia - legalább néhány évszázada létezik. Idővel ezek az jóslások egyre népszerűbbé váltak, és a világ minden sarkába eljutottak.


Ma az összes tasseográfiai stílus közül a török kávézacc jóslás kiemelkedik, mert a kávéfogyasztó életének panorámáját a legrészletesebben festi meg, köszönhetően számos ismert és az olvasó számára személyes török kávéolvasási szimbólumnak.


A kávézacc olvasása


A kávézacc olvasásakor a tanácsadó értelmezi a csészében és a csészealjon maradt kávézaccot. Ez azért lehetséges, mert a török kávé vastag, sáros maradékot hagy a csésze alján.


Miután az ügyfél befejezte az ivást, az jós megforgatja a csészét, imádkozik, és fejjel lefelé fordítja a csészealjra. Van egy várakozási idő, amely alatt a fennmaradó zacc egy része leesik a csészealjra. Mintákat hagynak a csésze felületén, és új mintákat hoznak létre a csészealjon.


A zaccban létrehozott képek és formák információt nyújtanak az ügyfélről. A szeretteink és rokonaik kezdőbetűi, a fontos jelenetek, a múlt hatásai, a jövőbe vezető út, az érintett emberek energiája mind ott vannak az igényes jós számára.


Kávézacc szimbólumok


A kávézacc szimbólumok szélesek és változatosak. De mielőtt egy előre definiált tasseográfiai szimbólumlistát adnánk neked, vedd figyelembe, hogy minden értelmezés más, és minden jósnak egyedi megközelítése van. Vannak más dolgok is, amelyeket figyelembe kell venni, például:


Kontextus - az egyik jós a torony szimbólumát gazdagságként értelmezheti, egy másik pedig a magány szimbólumát. Néha a szimbólumok jelentésüket az adott olvasat által mutatott tágabb kontextuson keresztül kapják meg. Mi van a torony mellett? Ki van benne vagy azon kívül? Hogyan kapcsolódik mindez a csészén és a csészealjon látható éléskamrás történethez?


Elhelyezés - Egy másik nagyon fontos dolog, amit figyelembe kell venni, hogy hol jelennek meg a formák és szimbólumok a csészén és a csészealjon. A csészealj perifériái például kevésbé fontos eseményeket képviselnek. A csésze közepe a legfontosabb, ezt követik a csésze perifériái, majd a csészealj közepe, és végül a csészealj perifériái.


Vastagság - az is fontos, hogy mennyi kávézacc halmozódik fel a csésze és a csészealj különböző helyein. Az, hogy mennyi kávézacc került például a kutya szimbólumának megformálásába, meghatározhatja, hogy a kutya pusztán szimbolikus-e, vagy a kutya egy valódi kutyát jelent a kávéfogyasztó életében.


Méret – mekkora a szimbólum? A csésze vagy a csészealj helyének felét foglalja el? Vagy apró, a sarokban van? Ez határozza meg a szimbólum fontosságát az olvasásban.


Annak érdekében, hogy áttekintést nyújtsunk a kávézacc szimbólumok jelentéséről, íme egy rövid lista :



Ház – jelenthet egy tényleges házat, vagy a kliens belső lélekterét. Ez jelentheti azt, hogy új lakásba vagy házba költözik, vagy fontos változást jelent a lelkében.



Híd – jelenthet egy teljesen új helyre érkezést, vagy események, emberek vagy csoportok közötti kapcsolatot. Ez azt is jelentheti, hogy az események végre értelmet nyernek.



Hegyek – erőfeszítés, akadályok az ösvényen, nehéz cél, vagy azt is ábrázolhatja, hogy hol él az ember fizikailag.



Emberek – tényleges emberek az ügyfél életében. Az olvasó leírhatja a kávéscsészében vagy csészealjban látható személyt magasnak, alacsonynak, vékonynak, túlsúlyosnak, hajtípusnak, szemüvegnek stb., Hogy segítsen az ügyfélnek megérteni, ki az érintett személy.



Állatok - az állatok olyan emberi tulajdonságokat jelentenek, amelyekre az ügyfélnek szüksége van, vagy túl sok van belőlük. Más embereket is szimbolizálhatnak az ügyfél életében.



Repülő, hajó, autó vagy más jármű – utazás, mozgás, nyaralás, bevándorlás, vendég egy távoli helyről, vagy egy belső életet megváltoztató átalakulás.



Egy madár – hírek. A madár mérete határozza meg a bejövő hírek fontosságát. Ha a madár a kávéscsésze vagy a csészealj közepén található, az életet megváltoztató híreket szimbolizálja. Ha a periférián van, akkor ez kis hír.



Toll vagy ceruza – egy új fejezet az életben, amit írunk, a lehetőség, hogy új életet írjunk. Olyan szakmát is szimbolizálhat, amely az írás művészetéhez kapcsolódik.



Szem – mivel a kávé leolvasása közel-keleti eredetű, a szem ezekben az olvasmányokban a "gonosz szemet", a rossz energiákat vagy varázslatokat, a fekete mágiát vagy a rossz embereket szimbolizálja, akik nem riadnak vissza attól, hogy bántsák a vendéget.


Gyakoribb szimbólumok és jelentéseik


Mit jelent, ha szívet látsz a kávéscsészédben?


Ha egy szív jelenik meg a kávézacc olvasása közben, az üzenet elég hangos és világos azok számára, akik hosszú távú kapcsolatot keresnek - egy új szerelmi potenciál van a sarkon! A szív a kávéscsészében jelentése meglehetősen egyértelmű, de ha már kapcsolatban állsz, ez jelenthet valamilyen problémát vagy sziklás kapcsolatot. Előfordulhat, hogy a dinamikában változások történnek, amelyekre fel kell készülnie.


Mit jelent a kutya egy kávéscsészében?


A kutya az ember legjobb barátja, és amikor egy kutya alakja megjelenik egy kávéolvasás során, ez azt jelenti, hogy erős kötelék és barátság van. Ha nem, az azt is jelenti, hogy hamarosan erős barátság alakul ki. Ezenkívül furcsa képet ábrázol az életedben; Megbízható, hűséges és megbízható emberek vesznek körül, akik csak a te érdekeidet tartják szem előtt.


Mi a standard kávéscsésze mérete?


A török kávézacc jósláshoz használt szabványos kávéscsésze méret nem a szokásos kávésbögre. Kisebb, alján is kisebb, lekerekített talppal. Ez elengedhetetlen a kávézacc olvasásához, mivel az őrölt kávé jobb szimbólumokat képezhet a kávéscsésze olvasása során.


Kávézacc jóslás online. Lehetséges ez?


Amikor az ezoterikus szolgáltatások ipara online költözött, úgy változtak a kávézacc jóslás feltételei is. Ma már nem kell a Közel-Keletre utaznia, hogy jósoljanak neked kávézaccból.


Az online jósok, akik kávézaccból jósolnak, használhatnak egy csészét, csészealjat és kávét az te nevedben, hogy saját maguk hozzák létre a jóslási rituálét, vagy akár e-mailben is elküldheted jósodnak a csésze képét, ha úgy szeretnéd.


Szeretnéd te is megismerni a jövődet? Keresd jósainkat most! Kattints ide! >>>

17 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page