top of page
  • Szerző képeEDINA

Jóslás a mágikus ingával


A mágikus inga, más néven mágikus inga, egyszerűsége ellenére nagy jelentőségű jósló eszköz az ezoterikus világban. Valójában egy szál, amelyhez súlyt kötnek, amely különféle és természetű lehet: a leggyakoribb vége durva vagy dobott kristályból áll, különböző formájú.


A mágikus ingával való jósláshoz leggyakrabban használt kristály minden bizonnyal hialin, kvarc (vagy sziklakristály), de a valóságban különböző kristályokat használhat a leghasznosabb mágikus tulajdonságok alapján. Más típusú jósló inga fémes anyagokból, különösen sárgarézből készül.


A mágikus inga egy másik példája olyan belső teret biztosít, ahol apró tárgyakat, például úgynevezett tanúkat, fényképeket, kis kristályokat, gyógynövényeket és füstölők keverékeit helyezheti el: mindez a mágikus inga válaszainak fokozását célozza, célzottabbá, pontosabbá és megbízhatóbbá téve őket.


A mágikus inga használata a jóslásban sokkal személyesebb és intimebb, mint gondolnád! A válaszadás módja rendkívül változatos és szubjektív, így nem csak az eredményeket értelmező személy szerint változik, hanem magától a mágikus ingától is. Különösen ezen okok miatt mindig nagyon fontos lesz megtanulni "ismerni" ezoterikus ingádat, mivel a tulajdonosával való beszélgetés módja mindig egyedi lesz.


A mágikus inga mozgása


Hogyan használhatom a mágikus ingát? És hogyan működik az oszcillációja?


A mágikus inga mozgásának értelmezése miatt beszél velünk: az inga mozgása lehet függőleges, vízszintes, az óramutató járásával megegyező és az óramutató járásával ellentétes irányban. Ez a 4 mozgalom többnyire kétféle választ kínál a tanácsadónak: pozitív vagy negatív, más néven "igen és nem".


Nagyon gyakran hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az inga válaszkapacitása nagyon korlátozott, de a valóságban ez kizárólag a használat módjától függ. Valójában van egy sokkal szélesebb módszer arra, hogy részletesebb válaszokat kapjunk az ingából: az úgynevezett "kvadráns" segítségéről beszélünk. Sokféle tárcsa létezik, amelyekkel megközelíthetjük az inga használatát, ezért lássunk néhány példát:


"Igen – Nem" tárcsa.


Ez a leggyakoribb tárcsa, amely egy kis fából készült táblából áll, szövetből vagy még egyszerűbben papírból, ahol két szegmenst rajzolnak: egy függőlegeset, hogy jelezzék az igenlő választ és egy vízszinteset a negatív válaszhoz. Ez a fajta tárcsa különösen hasznos lehet azok számára, akik először közelítik meg a jóslás művészetét a mágikus ingával, hogy jobban megtanulják értelmezni a válaszokat. Az ilyen jellegű kvadránsok egyik változata, további szegmensekkel is rendelkeznek, amelyek olyan válaszokkal kapcsolatosak, mint a "Nem tudom" és a "Talán".


Tárcsázza ábécével.


Ez a fajta tárcsa nagyon hasonlít a jól ismert Ouija táblához, azzal a különbséggel, hogy nem lenne planchette használata, hanem csak az inga lengése egy bizonyos betű felé. Ez minden bizonnyal az inga összetettebb használata, de ugyanolyan hatékony a artikuláltabb válaszok eléréséhez.


Tárcsázzon különféle információkkal.


Különböző típusú információkra utal, mint például a "férfi / nő", az életkor (vagy általánosabban a számok), a színek, a társadalmi kapcsolatok, mint "barát, ismerős, idegen". Ez egy nagyon érdekes típusú tárcsa, bár minden bizonnyal modern.


A tárcsák használata a mágikus inga mozgásának nyomon követésére lenyűgöző és hasznos segítség ahhoz, hogy konkrétabb információkat és válaszokat kapjunk a jósló médiumból. Ennek ellenére emlékeztetjük olvasóinkat, hogy a tárcsák használatának megválasztása teljesen szubjektív, így mindenki eldöntheti, hogy használja-e őket, vagy hagyományosabb módon használja a mágikus ingát.


29 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page