top of page
Szerző képeJósVilág Hungary

Harmadik 10 milliószoros nap - Az imakerék ünnepe


Buddha nap

A "nagy" Buddha (Dharmacsakra) napokat hívja 10 milliószóros napoknak a tibeti kultúra, akik hite szerint évente négy ilyen nap van. Sorrendben az első holdhó 15., a negyedik holdhó 15., a hatodik holdhó 4. és a kilencedik holdhó 22. napja. Az idei év harmadik 10 milliószoros napja felé közeledünk, ami 2023-07-21-én köszönt majd ránk.


A tízmilliószoros napok jelentősége abban áll, hogy amennyiben ezeken a napokon tudsz a gondolkodásodon változtatni és olyan pozitív, teremtő gondolatokkal megtölteni az elméd, amelyek a céljaid, álmaid felé vezetnek, akkor nagy lépést tudsz tenni abban az irányban, hogy megszabadulj a negatív blokkoktól, energiáktól és végre elérhesd a céljaid, megvalósítsd az álmaid.


A harmadik tízmilliószoros nap tehát 2023-07-21-én fog beköszönteni, ami az úgynevezett "Chokhör Düchen" magyarra fordítva "Az imakerék ünnepe".


Ezen az ünnepen a tibetiek Buddha első beszédére a Négy Neme Igazság Tanára emlékeznek. Buddha éppen hét héttel a megvilágosodása után kezdte el hívei tanítását, méghozzá a legenda szerin az indiai istenek, Indra és Brahma kérésére.


A hatodik tibeti hódhónap negyedik napján Buddha két hétig nem tanított, végül azonban Indra és Brahma ösztönzésére megforgatta a Tan Kerekét - első ízben Szarnathban, ahol a Négy Nemes Igazságot tanította és amiből végül kialakul az "Imakerék ünnepe" megnevezés.


A Négy Nemes Igazság


A legalapvetőbb buddhista tanítások egyike. Ezek azon igazságok, amelyekre Gautama Sziddhártha, azaz Buddha, a megvilágosodáshoz vezető úton ébredt rá.


  1. Az emberi élet lényegében szenvedéssel teli

  2. A szenvedés oka az emberi önzés és a vágyakozás

  3. Van egy út (vagy mód), amelyen keresztül meg lehet szabadulni az önzéstől és a vágyakozástól

  4. A megszabaduláshoz az úgynevezett "nemes nyolcrétű ösvény" vezet, ami nem más, mint a helyes szemlélet, a helyes gondolkodás, a helyes beszéd, a helyes cselekvés, a helyes élet, a helyes törekvés, a helyes vizsgálódás és a helyes elmélyedés.

Fontos, hogy a 10 milliószoros napokon tudatosabbak legyünk, mint máskor. Arra gondoljunk, amit teremteni szeretnénk az életünkben : harmónia, béke, bőség stb. Legyünk alázatosak és megbocsátóak. Engedjük, hogy a szeretet járja át és ragyogja be a napunkat.


Fontos megjegyeznünk és tudatosítanunk, hogy amire a figyelmünket irányítjuk, azt fogjuk megteremteni. Senki nem fog helyettünk dönteni, hogy ez vagy az jó-e vagy rossz-e nekünk. TE VAGY AZ IRÁNYÍTÓ! CSAK TE tudod a gondolkodásodat meghatározni.


A JósVilág Online Tv élő adásában a harmadik 10 milliószoros napon is várunk titeket (07.21-én pénteken 20.00-tól) egy különleges adással, amelynek vendége és műsorvezetője BENCE Lifecoach lesz.
43 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page