top of page
Szerző képeMARIKA

Gyógyító kövek sorozat - Citrin


Citrin

Egy kvarcváltozat - kristályszerkezetileg a hegyikristály és ametiszt rokona. Színe a halvány sárgától egészen a barnáig terjed és a neve a latin "sárga" szóból ered. Gyakran előfordul füstkvarccal együtt. A színét a benne található vas szennyeződésektől kapja, mely nagyon rikta. Extrém ritkán megtalálható ametiszttel együtt, ez az ametrin.


Hatása gondolati és napfonati szinten nyilvánul meg. Levegő-tűz elem. Ösztönzi a pozitív gondolkodást, emeli a tudatot, segít megtalálni mi és hogyan szükséges a célok eléréséhez. Segít a célok kitűzésében is és a lehetőségek, jólét érzése megélésében. Segít megtalálni a jót és fejleszti a gondolkodást. Társas kapcsolatokban is segít, kiváló tárgyalás segítő. Erősíti az egyén központját, növeli pozitív gondolat inspiráló hatása miatt az egészséges magabiztosságot. Emiatt a psziché, az élet és a siker számos területére jó hatását fejti ki.


Régen a citrin a Szoláris Arkangyalok és Kuthumi Mester sugarához tartozott, ma már ennek a szerepe az arany rutlkvarcé. A hozzá tartozó sugár a citrin sugár, melynek felügyelője jelenleg Rafael Arkangyal és El Morya mester.


A citrint már évezredek óta ismerik gyógyító kristályként és gyógyításban is igen kedvelt eszköz, mely segít az arany gyógyító energia sugár áramoltatásában. Megfelelő helyre irányítva az egyik legjobb hatás érhető el vele, természetesen ennek a mértéke függ az azt használó személy energiájától is. Strapabíró, erős kő abban az értelemben, hogy tovább tiszta marad, mint általában más ásvány társai, ezért közkedvelt gyógyításhoz is. Nem perpetuum mobile, érdemes alkalmanként tisztítani.


A citrinről rengeteg babona terjeng, hogy mit teszel belőlük magadévá, azt rád bízom. Azt tartják róla, hogy képes bevonzani a bőséget és román árustól még azt is hallottam, hogy a szerelmet vonzza.


Megfigyelések alapján a pozitív hatásai természetesen közvetetten nyilvánulnak meg, pozitív gondolatokat ösztönző hatása miatt a citrin használója és társa könnyebben meg tudja engedni magának a pozitív dolgokat, nyitottabb lesz a világ jó dolgaira. Ami nagyon fontos a kövek világát illetően az, hogy mindig a viselő/tulajdonos cselekvő rejtett és felszínen lévő gondolatai és gondolati halmaza, tudatosság szintje az, amely meghatározza egy kő gyógyuláshoz való hozzájárulásának a lehetséges mértékét. Tehát ha csak veszel egy citrint, hogy sok pénzed legyen és mást nem teszel mellette magadért, nem jó híreim vannak. Ettől függetlenül érdemes egy citrin marokkövet a pénztárcába helyezni.


43 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page