top of page
Szerző képeJósVilág Hungary

Feng Shui tippek a ház minden szobájához


Feng Shui tippek

A feng shui ősi kínai hagyományos gyakorlat, amely az épületeket, bútorokat, tárgyakat és teret olyan környezetben rendezi el, amely harmóniát és egyensúlyt ér el. Több mint 3000 évvel ezelőtt Kínában fejlesztették ki, az ősi kínai emberek úgy gondolták, hogy a pozitív chi létrehozására irányuló dolgok megszervezése garantálja az egészséget, javítja a kapcsolatokat, szerencsét és jólétet hoz, és a nyugati kultúra lassan átvette. Öt elemből állnak, beleértve a földet, a fémet, a vizet, a fát és a tüzet, az élet öt egymással összefüggő szakaszát képviselik, amelyeket egyensúlyba kell hozni ahhoz, hogy hatékonyan működjenek együtt és befolyásolják az ember belsejét. Ha szeretnéd beépíteni a Feng Shui-t otthonodba, és kihasználni annak előnyeit, itt van, amit tudnod kell.


A parancsnoki pozíció


A feng shui egyik legfontosabb alapelve, amelyet meg kell értened, a parancsnoki pozíció. A parancsnoki pozíció az a hely a szobában, amely a legtávolabb van az ajtótól, és nincs közvetlenül egy vonalban vele. Ebben a térben akadálytalan kilátást kell kapnod az ajtóra, és ez az a hely, ahol a legtöbb időt a szobában töltöd. Például a hálószobában az ágynak parancsnoki helyzetben kell lennie, az irodában az íróasztalt itt kell elhelyezni. A parancsnoki pozíció képviseli életed legfontosabb részét, ezért a szobának e köré kell összpontosulnia.


Világosság a bejáratnál


A bejáratnál lévő fény azt a fajta energiát képviseli, amely áthatja otthonod és életed. A bejárati ajtó a "qi szája", és a legfontosabb kiindulópont, ha tökéletes feng shui egyensúlyt szeretnél létrehozni.


Először is, ennek a területnek mentesnek kell lennie minden rendetlenségtől és káosztól, hogy tiszta és hívogató helyre léphessünk. Bármilyen kabát, cipő vagy táska a bejárati ajtó mellett maradhat, de ezeket szépen kell elhelyezni, nem csak odadobálni.


Másodszor, ügyelj arra, hogy söpörd fel a területet, és tisztítsd meg a szabadban felhalmozódott szennyeződéseket. Söpörd fel a padlót, rázd ki a lábtörlőt, és töröld le a kilincset és az ajtót. Annak érdekében, hogy behozd a jó energiát, azt akarod, hogy üdvözölhesd ezeket az otthonodban, ezért el kell távolítanod mindent, aminek nem kell ott lennie. Ha találsz olyan tárgyakat, amelyek növelhetik a belépési teret, hogy fényesebbé és csábítóbbá tegyék, ez egy jó módja annak, hogy pozitív energiát engedj be. Végül a fény a feng shui egyik legfontosabb része. Próbálj meg extra izzókat vagy tükröket hozzáadni a fény tükrözéséhez, növeléséhez.


Tisztítsd meg az ablakokat


A hagyományos feng shui-ban az ablakok a ház szemei, és rendszeresen tisztítani kell, hogy a napfény a lehető legnagyobb mértékben bejusson. A napfény elengedhetetlen az emberi egészség és jólét szempontjából, energiát ad és megjeleníti az otthoni tárgyak színeit. A fény tágasabbá, élénkebbé és barátságosabbá teszi az otthont. A feng shui tiszta ablakainak ötlete azt jelenti, hogy tisztán és pontosan látod a körülötted lévő világot.


Győződjön meg arról, hogy az ajtók megfelelően működnek


Az ajtók képviselik a hangodat és a kommunikációdat a feng shui-ban, miközben új lehetőségeket is hoznak az életedbe. A feng shui elmagyarázza, hogy minden ajtónak legalább 90 fokban kell nyitnia, ezért távolíts el mögötte minden tárgyat, amely megakadályozza, hogy elérje ezt a helyzetet. Ha egy ajtó kevesebb, mint 90 fokra nyílik, akkor megakadályozhatja magát abban, hogy megkapja az élet összes lehetőségét.


Ezenkívül az ajtó nyílásának/mozgásának simának és csendesnek kell lennie, ezért győződjön meg róla, hogy az ajtók könnyedén záródnak, és nincs nyikorgás.


Távolítsd el az akadályokat az utadból


A fizikai útnak otthona minden szobájához akadálytalannak kell lennie. Lehet, hogy annyira hozzászoktál a házadban lévő dolgokhoz, hogy az elrendezés nem halad. Legyen szó szennyes kosárról, hogy elhalad, egy szekrényről, amely nem záródik be megfelelően a ruháktól, vagy olyan ajtóról, amely nem záródik be teljesen. Bár lehet, hogy ez most nem jelent akadályt, kiegyensúlyozatlanságot okoz az otthonban, és rossz feng shui-nak számít.


Hozz be növényeket


Ha növényeket hozol az otthonodba, az meghívhatja a gazdagság, a jólét és a jó szerencse energiáit. A friss zöld növények az egyik legfontosabb módja annak, hogy feng shui szerint rendezd be az otthonod. Ha növényeket keresel és vásárolnál, akkor a legjobb, ha puha, lekerekített vagy érme alakú levelekkel lévő virágot veszel, amelyeknek nincs éles széle vagy tüskéje. A legjobb növények közé tartozik a szerencse bambusz, a pénzfa, az aranyos szobafutóka, a pozsgafa és a bostoni páfrányok.


Gyakorold a hálát


A kínai hagyomány úgy véli, hogy minden él a feng shui-ban, beleértve a teret is. Az otthon életünk egyik legkülönlegesebb tere, biztonságos menedékünk, ahol eszünk, alszunk, időt töltünk családunkkal és barátainkkal. Ha hálát adsz az otthonodnak, az nagyszerű módja annak, hogy alázatos, kedves maradj, és fenntartsd a pozitív energia áramlását.


Most, hogy a lakásodban elindult a harmónia, ideje a saját életedre és jövődre koncentrálnod. Keresd tanácsadóinkat privát jóslásért és ismerd meg, mit tartogat számodra a jövő! Kattints ide! >>>
13 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page