top of page

Ekkor lesznek 10 milliószoros napok 2023-ban


A tibeti buddhisták legfontosabb ünnepeik az úgynevezett dharmacsakra napok, azaz a Nagy Buddha napok, amelyekből egy év során 4 van. Mind a 4 nap minden évben más és más napra esik, ugyanis ezen napokat a Hold járása alapján számítják ki.


A Tízmilliószoros napoknak 2023-ban is fontos szerepük és jelentőségük lesz. A tibetiek hite szerint minden gondolatunk, cselekedtünk 10 milliószoros erővel hat ezeken a napokon.


Mikor lesznek tehát ezek a különleges napok 2023-ban?


2023.03.07 (kedd)

Chötrül Düchen, azaz a csodák, illetve a vajmécsesek ünnepe lesz. A tibetiek vajból készült mécseseket, gyertyákat gyújtanak és Buddha csodatévő tetteit idézik fel.


2023.06.04 (vasárnap)

Ezen a napon ünneplik a tibetiek Buddha születésnapját illetve, hogy Sziddhárta herceg 35 évesen megvilágosodott és megszabadult földi szenvedéseitől.


2023.07.21 (péntek)

Chokhör Düchen, ami ha lefordítjuk akkor mondhatjuk, hogy az Imakerék ünnepe. A Négy Nemes Igazság tanára emlékeznek ilyenkor a tibetiek.


2023.11.04 (szombat)

Lhabab Düchen, azaz a Mennybemenetel ünnepe. A legenda szerint Buddha köszönetet mondott édesanyjának, mert megszabadította őt a szánszára, vagyis a születés és a halál körforgásától.


Természetesen, ahogy azt már megszokhattátok minden egyes 10 Milliószoros nap alkalmával különleges élő adással várunk benneteket a JósVilág Online Tv élő adásaiban, amelyekről természetesen előzetesen a Facebook oldalunkon is beszámolunk majd nektek.

17 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page