top of page
  • Szerző képeMARIKA

Csillaghullás éjszakára készülünk


Csillaghullás

Kérdéseket kapunk, hogy van-e hatása a csillagoknak az életünkre? Mik a csillagok?


A FÉNY csillagok olyan csillagok, amelyeknek saját fényük van, ezeket a csillagokat CSILLAGOKNAK hívják. A VILÁGÍTOTT csillagok azok, amelyeknek nincs saját fényük, azokat a Nap világítja meg. A fő megvilágított csillagok a bolygók és a műholdak.


Mi az a csillagászat és miért fontos?


A csillagászat egy természettudomány, amely az égitesteket (például csillagok, bolygók, üstökösök, ködök, csillaghalmazok, galaxisok) és a Föld légkörén kívülről származó jelenségeket (például a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzást) vizsgálja.


EGY felhőtlen éjszakán, távol a mesterséges fényektől, az ég fekete bársonyszövetén sok ezer apró gyémánt ragyog, ameddig a szem ellát. Csak az elmúlt 350 évben jöttek rá az emberek, hogy milyen hatalmas méretűek a csillagok, és milyen távol vannak tőlünk.


Most kezdjük megérteni, hogy milyen óriási erők működnek a lenyűgöző univerzumban.

A történelem során az emberek mindig is tanulmányozták az égitestek precíz mozgását az éjszakai égbolton, és nyomon követték, hogyan változik meg a helyzetük az évszakok váltakozásával.


Akár felismerjük, akár nem, az égitestek és a mozgásuk sokkal közvetlenebb módon is hatással vannak az életünkre. A nap, amely körül a föld kering, behatárolja az időmérés alapvető egységeit: a napok és az évek hosszúságát. A hold ’jelzi a meghatározott időket’ (Zsoltárok 104:19). A csillagok pedig megbízhatóan tudnak segíteni a navigálásban, még az űrhajósoknak is. Ezért néhány ember kíváncsi arra, hogy a csillagok képesek-e másra is azonkívül, hogy mutatják az időt és az évszakokat, valamint növelik az értékeléseket Isten teremtése iránt.


Az a szokás, hogy valaki az eget fürkészi, olyan előjelek után kutatva, amelyek a földi élet eseményeit mutatják, az ókori Mezopotámiából ered, körülbelül az i. e. harmadik évezredből. Az első asztrológusok gondosan vizsgálták az eget. Igyekeztek leírni az égitestek mozgását, feljegyezni a csillagok állásait, naptárakat készíteni, és kiszámítani a hold- és napfogyatkozások idejét. A munkájuk révén született meg a csillagászat tudománya


Roberto Bozcko, a Csillagászati és Geofizikai Intézet professzora kifejti, hogy tudományos szempontból a csillagok befolyásolják az emberek életét és magát a Földet is, mivel a napfény határozza meg a nappal és az éjszaka körforgását, amely nélkül nagy valószínűséggel nem lenne élet a Földön.


Az ókorban, bár a megfigyeléseket szabad szemmel végezték, a csillagok tanulmányozása lehetővé tette az emberi csoportok számára, hogy javítsák tevékenységeiket, naptárakat és térképeket készítsenek, és előre jelezzék a jelenségeket.


A föníciaiak például az eget tanulmányozták, hogy mozoghassanak és fejlesszék navigációjukat.


A csillagok fontosságáról egyértelműen elmondhatjuk, hogy az általuk generált hőről, fényről és energiáról van szó, és élet csak a csillaghoz közeli bolygón lehet. A Nap a csillagok példája, és nélküle nem lenne élet a bolygónkon. Ez a csillagok fontossága.


Melyek a legfontosabb csillagok az emberiség számára?


A Nap az, ami felmelegít és fényt ad, energiája fotoszintézisre készteti a növényeket... és a Hold, ez volt az alapja a nappalok, éjszakák, hónapok létrejöttének, az árapály folyamatában is segít.


A NAP, AMIKOR SZENT LŐRINC KÖNNYEI HULLANAK AZ ÉGBŐL TETŐZIK : A CSILLAGHULLÁS.


Augusztusi éjszakán szinte kötelező az eget nézni akár egyedül, akár társaságban. Még távcső sem kell hozzá, hogy hullócsillagok garmadáját figyeljük meg. A hullócsillagok nagyon pici, akár pár milliméteres porszemek, amelyek a légkörbe érve elégnek.


Kérj és adassék meg! Olyan vágyainkról kell, hogy szóljon az égi kívánságunk, ami közelebb visz minket valódi rendeltetésünkhöz.


Várjuk kérdéseiteket és kéréseiteket a JósVilág Különleges "Kívánságok Éjszakája" műsorában. (Kattints ide).


25 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page