top of page

Az igazság a fekete macskákról

Fekete macska

A fekete macskákat évszázadok óta tisztességtelenül társították a rossz szerencsével. Ez gyakran negatív eredményekhez vezetett számukra, kezdve attól, hogy egyszerűen elkerülték őket, hogy örökbe ne fogadják, egészen addig, hogy október hónapban veszélyes mutatványok áldozatává válnak.


A fekete macskákkal kapcsolatos igazság azonban nem olyan egyszerű. Szánjunk egy pillanatot arra, hogy megismerjük a fekete macska valódi jelentését, és megértsük, honnan származhatott ez a megbélyegzés. A fekete macska valódi jelentésének megértése segíthet az embereknek eloszlatni a modern társadalom előítéleteit a fekete macskákról, lehetővé téve számukra, hogy árnyaltabb és szeretettel teli életet élvezzenek, ahogy minden lény megérdemli.


A fekete macskák története


A fekete macskák megbélyegzése a középkortól indul, amikor úgy gondolták, hogy a macskák segítik a pestis terjedését, és ennek eredményeként gyakran megölték őket.


Ironikus módon a macskák vadásztak és megölte a patkányokat, és valószínűleg ténylegesen csökkentette a pestis terjedését.


Aztán a 13. században IX. Gergely pápa feketének macskának bélyegezte a Sátán inkarnációját a hivatalos egyházi dokumentumban "Vox in Rama,". A fekete macskák és a boszorkányok azért kapcsolódtak össze, mert az egyház egy kalap alá vette őket, és ez így is maradt.


Egy bizonyos ponton egy pletyka, hogy a boszorkányok macskákká is válhatnak terjedni kezdett. Mindez ijesztő kilátás volt, ami ahhoz az elképzeléshez vezetett, hogy balszerencse ha egy fekete macska keresztezi utunkat.


A fekete macskáknak sok jelentése van


Az sem véletlen, hogy a macskák ilyen stigmákat szereztek. Hasonlóan a boszorkányokhoz, akiket független nőknek tekintettek, akik a társadalmon kívül működtek, és akaratukat mágiával nyilvánították ki, a macskák függetlenek, különösen a kutyákhoz képest, nem hajlandók bárkit elbűvölni, és ritkán hallgatnak a hatalomra.


Sok helyen és hitrendszerben a fekete macska jelentését sokkal pozitívabbnak tartják. Valójában a fekete macskákat néha a szerencse szimbólumainak tekintik. Újabban a fekete macskák még szerencsét is sugallnak néhány európai helyszínen, ahol ezek a pletykák valószínűleg először kezdődtek.


Egyes hagyományok a fekete macskákat a romantikus kapcsolatok pozitív jelzőinek, a gazdagság és az erőforrások mágnesének, a biztonság előhírnökeinek és az utazás segítőkész társainak tekintik. Míg a fekete macska jelentése helyenként és kultúránként változik, ezek a lények biztosan nem gonoszabbak vagy rosszindulatúak, mint bármely más típusú állat.


A fekete macska megbélyegzésének kezelése


A fekete macskák egyszerűen fekete szőrzettel rendelkező macskák. Ugyanolyan csíntalanok és szerethetőek mint bármelyik más macska. A fekete macskák megérdemlik, hogy ugyanolyan szeretettel kezeljék őket. A fekete macskákkal kapcsolatos pletykák megváltoztatása érdekében fontold meg ennek a tudásnak a megosztását olyan emberekkel, akik negatívan tekintenek a fekete macskákra.


Ennek ellenére, bár a fekete macskával való találkozások egyáltalán nem eredendően negatívak, nem nélkülözik a spirituális jelentést sem. Csak arról van szó, hogy a fekete macska jelentése nem olyan sötét vagy baljóslatú, mint ahogy azt a populáris kultúra elhiteti. Ha van egy fekete macskád, és tudni akarod, mit gondol - vagy ha keresztezted az utadat egy fekete macskával, és tudni akarod, hogy ez mit jelenthet számodra - jósaink örömmel segítenek neked.



24 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page