top of page

Az aurák színei és jelentése

Aura színei és jelentései

Valakinek az aurájának vagy személyes energiamezejének színe elárulhatja, hogyan érzi magát, milyen az energetikai rezgése, és hogyan mozog a világban. Csakúgy, mint azok az emberek, akikhez kötődnek, az aurák sem statikusak. Idővel fejlődhetnek, ahogy az ember energetikai rezgése, szándékai vagy érzései megváltoznak.


Az aura színét akkor a legkönnyebb felismerni, ha a szemed ellazult. A világosabb és élénkebb aura színek erős érzelmeket vagy energiákat jelezhetnek, vagy azt sugallhatják, hogy valaki hosszú ideig élt ugyanazokkal az érzésekkel, energiák és szándékok. Nevezetesen, az aurák történelmi ábrázolásai a világ minden tájáról származó művészetben megtalálhatóak, leggyakrabban szentek, istenségek és gyógyítók, akiknek a fejéből és a testük körül glóriák sugároznak.


Aura színek és jelentéseik


Az aura színei a mélyfeketétől a fényes fehérig terjedhetnek, és az embereknek többszínű aurája lehet. Az alábbiakban áttekintjük az egyes aura színeket. Amikor az aura színeiről olvasol, ne feledd, hogy nincs olyan, hogy negatív vagy rossz aura szín.


Piros/Vörös


A piros/vörös aurát gyakran társítják a gyökércsakrához, amely a fizikai síkhoz kapcsolódik. A piros/vörös aurával rendelkezők jellemzően rettenthetetlenek, merészek és szenvedélyesek. Ezenkívül hajlamosak élvezni az anyagi világ örömeit, szeretik a kalandot, a fizikai aktivitást és az izgalmat. Ha valakinek a piros/vörös aurája különösen fényes, akkor valószínűleg magabiztos és izgatott. Ha azonban az aurájuk színe sötét vagy zavaros, akkor haragot, traumát, frusztrációt vagy szorongást tarthatnak fenn. Az utóbbi esetben előnyös lehet, ha fizikai bátorságukat olyan tevékenységbe csatornázzák, mint a jóga, ami segít nekik felszabadítani felesleges energiájukat.


Narancs


A narancssárga aura nem sokban különbözik a vörös aurától, energetikailag. Ez kapcsolódik a szakrális csakrához, az energiaközponthoz a testben, amely felelős az érzékiségért, a kreativitásért és az érzelmekért. A narancssárga aurával rendelkezők, mint a vörös aurával rendelkezők, fizikailag ráhangolódnak, magabiztosak és szenvedélyes. A narancssárga aurával rendelkező emberek azonban nagyobb valószínűséggel kockázatvállalók. Ha alacsonyabb rezgéssel működnek, hajlamosak lehetnek a függőségre is, különösen azokra a szokásokra, amelyek elkényeztetik izgalomkereső hajlamaikat.


Sárga


A sárga aura a napfonat csakra, a test közepén, közvetlenül a köldök felett. A napfonat csakra uralja a személyes erő érzését. Azok, akiknek sárga az aurájuk általában több szempontból is fényesek. Bizalmat és örömöt sugároznak. Ezek az egyének intellektuálisan is fejlettebbek. Egy különösen ragyogó sárga aura azt jelezheti, hogy valaki spirituális ébredést élt át, vagy a felemelkedéshez vezető úton jár. Ezek az egyének természetes vezetők, akik általában rendelkeznek egy nagy szociális hálózattal pozitív, meleg és motivációs energiájuknak köszönhetően, ami vonzza az embereket. A sárga aurával rendelkező emberek számára előnyös lehet a kísérletezés mély meditációval, mivel már a felemelkedés útján vannak.


Zöld

A zöld aurák szorosan rezonálnak a szívcsakrával, így ezek az egyének szeretőek, nagylelkűek és kedvesek. Az ilyen aura színű emberek általában békések, nyugodtak és gyógyítók. Azonban egy sötét vagy homályos zöld aura képes azt jelzni, hogy valaki féltékeny, irigy vagy alacsony önértékeléssel rendelkezik. Ezek az egyének is küzdhetnek a társfüggőséggel, különösen ha hajlandóságuk arra, hogy másoknak adjanak, felülírja saját szükségleteiket.


Kék


A kék aurával rendelkező emberek kiváló kommunikátorok és segítők, sokan erős intuícióval rendelkeznek. Derűs energiájuk miatt mások gyakran fordulnak hozzájuk megnyugtatásért válsághelyzetben. A kék a torokcsakra színe, amely az önkifejezést szabályozza. Ezek az egyének inkább az érzéseikre és ösztöneikre támaszkodnak, mint a tényekre és a számokra. Békések és pozitívak, ápolják személyes kapcsolataikat, de ugyanolyan jól érzik magukat a magányban, és egyedül töltött idejüket meditációra és elmélkedésre használják. A legmagasabb rezgésnél a kék aura tisztánlátó képességet jelezhet. Alacsonyabb rezgésszinten azok, akiknek homályos kék aurája van, képtelenek szembenézni valaminek az igazságával. Ezek az emberek egy kis önreflexióval és meditációval meg tudják emelni a rezgésüket. Azáltal, hogy elengedik azt a vágyukat, hogy irányítsák azt, ami nincs a kezükben (vagyis mindent, kivéve a saját energiájukat, gondolataikat és cselekedeteiket), a halvány kék aurával rendelkező személy elkezdhet fejlődni és felemelkedni.


Indigó


A Harmadik Szem csakra, amely a szemöldök felett helyezkedik el az indigó színhez kapcsolódik. Azok az emberek, akik aurája indigó színű mélyen intuitív, inspirált és empatikus emberek. Mint a piros és narancssárga aura, ez az aura szín bátorságot és félelmet sugall. Ezeket azonban az indigó aurával rendelkezők képesek felismerni. Általában előnyben részesítik kihívást jelentő, időigényes feladatokat, és van türelmük dolgozni az önmegvalósításukon. A békét és a harmóniát mindenek felett keresve, az az indigó aurával rendelkező embereket erkölcsi integritásuk vezérli, és intelligenciájukat használják, hogy segítsenek másoknak. Mivel nyitottak, elfogadják az embereket azért, akik, nem szégyenítenek meg másokat a hibáikért.


Lila


Az lila aura a koronacsakrához kapcsolódik, amely közvetlenül a fej felett helyezkedik el, és összeköti az embereket a forrással. Az ilyen színű aurával rendelkező emberek általában boldogok. Az ibolya aurák általában a nagyképű gondolkodókhoz tartoznak, akik empatikusak, álmodozók, és érdekli őket a humanitárius ügyek. Nyitottak az érzésekre és gondolatokra, és arra bátorítanak másokat, hogy osztozzanak ebben velük, gyógyuljanak és emelkedjenek fel, mint ők.


Fehér


Fehér vagy szivárványszínű aura (mert a fehér minden szín összeolvadása) alatt a legmagasabb rezgési energiát értjük. A fehér aura azt jelzi, hogy valaki felemelkedett és tehermentes az alacsony önértékeléstől, bizalmatlanságtól, haragtól, túlzott engedékenységtől. Az ilyen aurával rendelkező embereket a spirituális birodalom motiválja, és a legmagasabb jót követik az Univerzumban. Bár ezek az emberek tiszták és transzcendensek, mégis képesek megbocsátani és ítélkezésektől mentes életet élni.


Fekete


Mint korábban említettük, nincsenek "jó" vagy "rossz" aura, csak rezgések, amelyekkel foglalkozni kell. Az ilyen aurával rendelkező emberek nem gonoszak, de lehet, hogy olyan traumához, függőséghez vagy fájdalomhoz ragaszkodnak, amely figyelmet, gyógyulást és gondoskodást igényel. A fekete aurával rendelkező személynek elzáródhat a spirituális életereje. Ezt meditációval, belső munkával és magas rezgésű gyógyítók segítségével tudják elengedni. Ha valakinek, akit ismersz, fekete aurája van, lehet, hogy ragaszkodik valamihez, ami bántja őt. Ha megszabadulnak ettől az akadálytól, az segíthet nekik újrakezdeni a felemelkedés útját.



34 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page