top of page
Szerző képeEDINA

Az alma és a spirituális világ


Alma

Társult bolygó: Vénusz

Elem: víz

Erők: szeretet, érzékiség, tudás, halhatatlanság és gyógyulás

Virágzás: március, április

Felhasznált részek : levelek, gyümölcsök, gyümölcsmagok és kéreg




Számos babona témája az almafa, melyik a leghíresebb?


Ha a következő tavaszig egész télen a fán marad egy alma, meghal annak a családnak a tagja, akihez az alma tartozik. És újra, ha egy alma ugyanabban az időszakban érett virágokat és gyümölcsöket ajándékoz az ágain, akkor gyász lesz a családban.


Még egy?


Ha a nap karácsony napján almafára nyugtatja sugarait, jó termést követ, de a biztonság kedvéért ne felejtsetek el a bor egy részét tartalmazó poharat elhelyezni, amellyel a karácsonyi koccintás készült, a legmagasabb ágaiból kialakult két ágazatra maga a fa.


Köztudott, hogy az almának számos olyan tulajdonsága van, ami hasznos a szervezetünknek: vízhajtó, nyugtató, megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól, csökkenti a rossz koleszterin- és vércukorszintet, és ezért tartották mindig is varázslatos gyümölcsnek. Az almalé a köszvényre, gyomorhurutra, fekélyre, vastagbélgyulladásra is jót tesz, és kiváló tonik az arctisztításhoz.


Érdekes tény. A "pomata" szó valójában a "pomo" = alma szóból származik. Régen úgy gondolták, hogy a reszelt polip almából a sertészsírral való keverése antibakteriális funkciót válthat ki sebekre, fekélyekre, görcsökre.


Még ezoterikus szinten sem kevesebb az alma szimbolika. A kelta mitológiában az alma a spirituális tudást képviselte, és a mitikus Avalonban ("Avallach"= alma sziget) találhatóak a legvarázslatosabbak. Azt mondják, maga Merlin adott varázsleckéket pont egy almafa alatt.


A Vikingek számára Idun istennő varázslatos almái, amelyek az Északi Pantheonban a termékenységgel társulnak, örök fiatalságot ajándékozhatnak az isteneknek.


VARÁZS HASZNÁLATOK ÉS RITUÁLÉK:


Vágj két részre egy almát, számold meg a magokat: ha még számban is vannak, hamarosan férjhez mész. Ha véletlenül levágsz egy magot, hosszú, de meglehetősen nehéz kapcsolatod lesz. Két mag elvágva, bejelenti az özvegyet. Ha a magok páratlan számban lennének, minden lehetséges kötelék (házasság vagy együttélés) még mindig nagyon messze lenne.


Gyógyulást hozó almát három részre vágnának, és a három tüskét a rossz testrészen dörzsölnék. A darabokat aztán eltemették a fogyó holdba, így örökre száműzve a zavart.

Lengyelországban az almát az álmok fájának tartják: a levelei alatt való elalvás elősegítheti a premonitív álmokat, és a lányok szilveszterkor almaágat helyeznek a párnájuk alá, hogy lássák a leendő menyasszony arcát, miközben ők Aludj.


Az alma az örökös megújulást jelképezi, és alapvető fontosságú a Samhain (Alma nap) idején. Az évnek ebben a bizonyos szakában a gyümölcsöt az elhunyt szellemeinek kínálják, akik visszatérnek ebbe a világba: ne feledjétek, hogy az almát otthon hagyjátok az asztalon az elhunytak lelkének.


Nem véletlenül, dolomit helyszíneken a Samhain után a fákon maradó almákat hagyják a szellemekre.


Ezen a varázslatos éjszakán sok lány almát hámoz a tükör előtt, bal vállára héjat dob, és egyszer a földön nézi meg a héja által felvett formát: kiderül a leendő férj kezdőbetűi.

Skóciában az almaszedés időszakában mindig az ágakhoz kötve maradnak, hogy az újszülött babák lelke, aki erre a világra utazik, táplálékot találjon, hogy egészségesen és erősen nőjön fel.


Az alma illóolajat a rejtett anyagok megértésére és az önelemzésre használják. Adj hozzá néhány cseppet a kád vízébe, hogy növeld az önbecsülés szintjét, és száműzd a kudarcról és az alkalmatlanságról szóló gondolatokat.


Ha merőlegesen vágják a pedunci tengelyére, az alma körbe zárt ötágú csillag, a tudás és a tudás szimbóluma.


Almafával varázspálcákat készítünk az érzelmeket magában foglaló varázsigékhez.

Az édes piros almát nagyon szeretik a tündérek.


Ha egy vad alma legyőz egy kutat, és szezonon kívül virágzik, több születés és házasság lesz, mint halál a fa lakóinak körében.


Kínában az alma a gyászhoz társul virágai bomlása és finomsága miatt.


13 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page