top of page

A gyermeked nem a tulajdonod


A gyermeked nem a tulajdonod

Sokan azt gondolják, hogy a gyermekük, az ő tulajdonuk. Ez óriási tévedés.


Mégis, egyre több szülőtől hallani, hogy "Nem azért szültelek,hogy " és kezdődik a felsorolás. Ez egyáltalán nem pozitív szülői minta.


Azért szültünk, mert gyermeket akartunk, ez volt a vágyunk. Amikor a baba megfogant, nem gondoltunk arra, hogy ezért majd hálát fogunk elvárni bárkitől, de pláne nem a saját gyermekünktől.


Biztos, hogy te is tudod, hogy amit adsz, azt kapod vissza. Ez ugyanúgy igaz a gyermekneveléssel kapcsolatban is. A gyermeked felfog nőni, kirepül, elhagyja a családi fészket.


Hagyd, had élhesse a saját életét. Ha kap egy-két pofont, abból majd tanul. Ne akard megvédeni őt, mondván, hogy "csak neki akarsz jót". Ha tényleg jót akarsz a gyermekednek, hagyd, hogy megtapasztalja a világ szépségét és a negatív oldalát is a saját bőrén. Támogatni támogathatod természetesen, de ne akarj beleszólni az életébe és pláne ne akard irányítani az életét csak azért mert te vagy a szülő.


Amikor pedig társat talál, kedves szülők, figyeljetek! Tudom, hogy a legjobbat akarjátok a saját gyermeketeknek, de a gyermeked párja nem neked kell, hogy megfeleljen és tetsszen, hanem neki.


A legnagyszerűbb és leghasznosabb tanács, amit a gyermekneveléssel kapcsolatban adhatok neked : Ha boldog gyermeket akarsz, hagyd őt élni!


15 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page