top of page
Szerző képeMARIKA

A bizalomról a párkapcsolatban


Sokat gondolkodtam rajta, vajon mi lehet a legfontosabb kapocs egy párkapcsolatban, és végül egy dolgot találtam: ez pedig a spontán bizalom.


Amikor két ember úgy találkozik, mintha "beléjük csapott volna a villám", kölcsönösen tudnak rajongani egymásért, felnéznek a másikra, és ha szükséges, akár tűzbe is mennek a társukért. Ilyenkor a spontán találkozásnak kölcsönös, hatalmas erő forrása, ha van az életünkben néhány olyan ember, akiknek minden érzésünket elmondhatjuk, és bízhatunk benne, hogy azután is szeretni fog, nem gázol a lelkünkbe bírálatával, ítélkezésével.


Ugyanúgy nem tudod a bizalmat megjátszani, mint ahogy nem tudod az alázatot "csinálni". Az vagy van, vagy nincs. A bizalom egy olyan kapcsolat gyümölcse, amelyben tudod, hogy szeretnek téged. Mivel te nem tudod, hogy szeretnek-e, nem tudsz bízni.

Őszinte szavakat csakis őszinte szavak után lehet várni. Az egymás iránti feltétlen bizalom, amely az igazi érzelmek alapja.


A legfontosabb egy kapcsolatban tehát a bizalom; ha ez nincs meg, akkor az egész nem ér egy fabatkát sem. Fontos, hogy bízz magadban, így az emberi értékeid bensős, spontán bizalommal jönnek létre.


Nem jó a féltékenység sem mert az is a bizalmatlanság.. Ha a párodban nem bízol akkor tönkre is tudod tenni a kapcsolatot. A zöld szemű szörnyet hessegesd el. Bízz magadban és tudd, hogy te vagy a legjobb!


Csernus Imre így fogalmazott a bizalomról :


"Az életben néha előfordul, hogy beleesünk egy-egy gödörbe, amiből nem tudunk egyedül kimászni. Erre vannak a barátok meg a család. Hogy segítsenek. De csak akkor tudnak segíteni, ha szólsz nekik, hogy ott ülsz a gödör alján. Azt állítom, hogy fontos az érzelmek kimondása. Vajon erre nem lehet ráfázni? Dehogynem lehet, ha valaki nem az adott helyzetben és adott pillanatban mondja ki. Figyeljetek egymásra. Nem veszekedtek egymással, hanem még időben megbeszélitek a problémákat, betartjátok egymásnak, amit ígértetek, észreveszed, amikor fáj neki valami, ahogy ő is észreveszi, ha neked fáj valami, és bátran el mered neki mondani, amit érzel, legyen az jó vagy rossz"


22 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page