top of page

Vigyázzunk az egészségünkre!


A téli hónapokban különösen oda kell figyelnünk egészségünk megóvására, hiszen könnyebben megbetegedhetünk, emellett az immunrendszerünk is gyengébb a megszokottnál.


Több hasznos praktika létezik, amelyek segítségével az egészségünk megőrzése télen se okozhat gondot számunkra.


Ebben az időszakban különösen fontos a magas vitamin- és ásványi anyagokkal rendelkező ételek fogyasztása, hiszen ezen anyagokból kevesebb jut szervezetünkbe télen, így azokat pótolni szükséges. Erre a legegyszerűbb megoldás gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, ezzel erősítve immunrendszerünket.


A folyadékpótlásra is különösen oda kell figyelnünk, hiszen a szervezetnek ugyan úgy szüksége van a megfelelő folyadékbevitelre ebben az időszakban is, mint az év többi részében. Törekedjünk a napi körülbelül 2-2.5 liter folyadék elfogyasztására. Ez lehetőleg víz legyen, esetleg gyümölcs vagy gyógynövény tartalmú tea. Csipkebogyó tea ami sok C vitamint tartalmaz. nem főzzük. Ezt este meleg vizet öntünk rá reggel leszűrve ízesíthetjük mézzel .


Gyömbér, citrom, cékla, sárgarépa össze turmixolva igazi vitamin bomba. Savanyú káposzta. Fogyasszunk természetes vitaminokat.


Szeretettel : Marika és Ferenc

4 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page