top of page

Valentin nap - Szerelem



Valentin nap szerelem

Közeleg a Valentin nap a Szerelmesek napja.


Ilyenkor mindig erősebben érezzük a szerelmet és a szeretetet, jobban foglalkoztat bennünket ez a kérdés.


Engedjétek meg, hogy asztrológiai szempontból is utaljak a szerelemmel kapcsolatban arra, hogy a radix képletben miként találhatók meg ezek a jelölők.


Ebben a kérdésben a Vénusz és a Mars bolygót vizsgáljuk.


A Vénusz a szerelem bolygója férfiak képletében pl. megmutatja, hogy milyen nőre vágyik, kibe lenne szívesen szerelmes, ez nem biztos, hogy megegyezik azzal, akivel családot szeretne alapítani.


A Mars bolygó a szexualitásra utal.


A horoszkóp 12 házból áll, ami az életterületeket takarja, ezen belül több ház is utal a párkapcsolatra, szerelemre, szexuális kapcsolatra.


Arra is van lehetőség konkrétan, hogy két ember képletét összevetve (szinasztria) meg tudjuk nézni, hogy az életükben ezek a területek mit mutatnak.


Arra is mód van, hogy ránézzünk, arra, hogy mikor van rá esély, hogy beköszönjön a „nagy Ő” az illető életébe, persze ha elég nyitott rá és beengedi az életébe.


Pár szót ejtenék a karmikus kapcsolatokról.


Sokan nincsenek tisztában ennek a jelentésével.


Tulajdonképpen mindenkivel akivel szorosabb kapcsolatunk van, pl. szülő, testvér, gyermek, stb. karmikus a kapcsolatunk, hisz leszületésünk előtt megválasztottuk, hogy kikkel és mikor kell leszületnünk, hogy az életfeladatunkat tudjuk teljesíteni.


Párkapcsolat vonatkozásában annyiban más a helyzet, hogy sokan  nagy dolgot tulajdonítanak annak, hogy az ő párkapcsolatuk biztos karmikus.


A karmikus párkapcsolatokban olyan tapasztalatokat élnek meg az emberek, ami lehetőséget biztosít a személyes fejlődésre, de ez nem mindig könnyű. Többnyire megfordul a szerep, mert lehetséges, hogy aki a múltban sértett fél volt, az most törleszt ebben az életben és ezért kell együtt élni, de az is lehet, hogy csak annyi volt a feladat, hogy közös gyermekük szülessen.


De persze lehet nagyon jó is, ha előző életben minden jól működött kettőjük között és most ajándékként újra megkapják egymást, ez lehet egy korai, de egy késői szerelem is. Ez egy nagyon mély érzelemmel teli szerelmi kapcsolat.


Két ember életében fontos, hogy ismerjük a másik ember szeretetnyelvét, mert ez mindenkinek van és így tud két ember a legjobban működni egymással.


SZERETET NYELV

  • érintés, ölelés

  • dicséret – a szavak ereje

  • meglepetés – ajándékok

  • gondoskodás

  • minőségi idő


Boldog Valentin napot kívánok mindenkinek!


11 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page