top of page
  • Szerző képeMARIKA

Tavaszi tisztítókúra nemcsak nőknek


Itt a tavasz és ha belenézünk a tükörbe bizony nem mindig azt látjuk amit szeretnénk. A téli időszak kicsit megviselte a szervezetünket. A napfény hiánya. a vitamin hiány. Már vágyunk a friss zöldségekre, gyümölcsökre.


Az évszakváltások idejében, különösen tavasszal sokakban felmerülhet a kérdés: hogyan tudnék feltöltődni, megújulni a hosszú téli időszak után?


Az alábbiakban felvázoljuk a tavaszi megújulás módszereit, a tisztítókúrák legfőbb ismérveit, céljait, összetevőit.


A tisztítókúra legfőbb célja a szervezet méregtelenítő folyamatainak felgyorsítása, az immunrendszer megerősítése, az erőtartalékok megújítása. Másodlagos célja a testtömeg csökkentés. A tisztítókúrák növelik a szellemi és fizikai frissességet

valamint javítják az energiafelhasználást. Segítik a természetes méregtelenítő folyamatokat,segítenek megszabadulni a súlyfeleslegtől és segítenek józanabban gondolkodni.


A tisztítókúrák eredete az ókorba vezethető vissza. Az indiai Ájurvéda orvoslás azóta is alkalmazza. Természetesen nem csak Indiában, hanem Európában is bevált gyógyító eljárás a méregtelenítés.


A tisztítókúráknak napjainkban is széles a tárháza. A sokféle módszer többek közt abban hasonlít egymásra, hogy gyógynövények főzeteit alkalmazza a méregtelenítés segítésére. Számos gyógynövény alkalmazható, közöttük a máriatövis emelhető ki, melynek gyógyító tulajdonságait az ókori görögök is ismerték .


Egyszerre keveset együnk és törekedjünk az egyszerű, de friss és tiszta élelmiszerek, ízek bevitelére. Élvezzük az étkezést. Olyan ételt ne fogyasszunk, aminek ízét ki nem állhatjuk.


Törekedjünk a bőséges folyadékfogyasztásra, naponta legalább 2-3 liter.


A csalántea is kiváló méregtelenítő. Minden reggel 1 csészével.

2 hétnél tovább NEM! Szünetet kell tartani.


Minden tisztítókúra előtt érdemes szakemberrel konzultálni pl. háziorvossal.


Sok sikert és jó egészséget kívánok mindenkinek!


18 megtekintés
bottom of page