top of page

Retrográd Merkúr Augusztus-Szeptember


Retrográd Merkúr

Augusztus 24. – és szeptember 16. között a MERKÚR retrográd mozgást végez a Szűz 21o49’-től visszaérve az 8o02’-re.


MERKÚR-hoz kapcsolódik a kereskedelem, a közlekedés, a kommunikáció, a hírközlés.


A MERKÚR évente 3 alkalommal szokott retrográd mozgású lenni.


Ez jelzi előre, hogy a következő pár hétben lehetőségünk lesz másként megközelíteni fennálló problémákat és felkutatni a mögöttük álló lényegi okokat.


A retrográd időszak ideje alatt a Merkúr saját uralmi jegyében halad, ami jelentősen mérsékeli negatív hatásait, növeli a türelmet és belátóképességet.


Személyes szinten úgy tudjuk tovább értelmezni, ha megnézzük, hogy a születési horoszkópban milyen milyen házba esik a Szűz jegyének a 21. foka. Ezen az életterületen kell majd újraértékelést végeznünk, főként anyagi, gyakorlati kérdésekben. A hatás sokkal erősebb, amennyiben a retrográdba forduló Merkúr személyes bolygóval is fényszöget alkot.


A Szűzben a Merkúr a kritikai érzékünket és figyelmességünket teszi próbára. A retrográd időszak alatt, téves, nem eléggé megalapozott elképzeléseink kerülnek felszínre. Nagyobb vásárlások, befektetések esetén különösen érdemes figyelnünk, mert félreérthetünk részleteket, ami későbbi bonyodalmakat okozhat. Hajlamosak lehetünk túl sokat aggódni. Ez a szűz negatív oldala. Régebbi használt tárgyaink, javításokat, módosításokat igényelhetnek.


A kommunikáció egy lassabb, vontatottabb ritmust vesz fel. Olyan problémákat, melyeket idő, vagy türelem hiány miatt toltunk magunk előtt, most lehetőségünk lesz rendezni, kijavítani.


Augusztus 31-én a Halak Telihold több feszült energiát hoz magával.


Az időszak végén szeptember 15. és 17. lelkesedést és újító hangulatot hoz a Merkúrnak alárendelt Szűz Nap és Bika Uránusz trigonja, melyet felerősít a szeptember 15-re eső Szűz Újhold energiája.


Pár általános tanács az ilyen időszakra


Mivel a Merkúr hatása alatt álló tevékenységek a

  • kommunikáció,

  • információk és gondolatok áramlása,

ezért a retrográd mozgás hatására a jövő felé irányuló gondolataink sokkal nehézkesebbé válnak. Nehezebb megfelelően előre látni és tervezni az események alakulását. Ebben az időszakban érdemes kerülni nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában milyen olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk kezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet.


Akinek asztrológiával kapcsolatban bármilyen kérdése van, keressen az elérhetőségeimen, várom szeretettel.


A tanfolyamokra folyamatosan lehet jelentkezni, aki szeretne jobban elmerülni az asztrológia világában.


23 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page