top of page

5 tipp a pihentető, éjszakai alváshoz


Egyből a lényegre térünk, hiszen arról már bizonyára rengeteget hallottál, olvastál, mennyire is fontos a testünknek és a lelkünknek is a pihentető és elegendő mennyiségű alvás. De hogyan érheted el mindezt? Erre mutatunk most 5 kiválóan működő tippet.


1. Pihentető arc rituálé


Vezess be egy pihentető arc rituálét az esti bőrápolási rutinodba. Nehogy azt hidd, hogy drága kencékre, krémekre lesz szükséged hozzá. Ha van kifejezetten éjszakai arcápoló krémed természetesen használhatod, ha nincs akkor az is kiváló hatást tud elérni, ha akár citromfű, akár kamilla teába belemártasz egy vattakorongot és szépen körkörösen átmasszírozod vele az arcod.


2. Pozitív megerősítések


Használd a pozitív megerősítések erejét a pihentető alvás eléréséhez. Például :


  • Nyugodt vagyok!

  • Boldognak és teljesnek érzem magam!

  • Harmóniában vagyok önmagammal! A testem és a lelkem is nyugodt.

  • Az elmém nyugodt és lecsendesedik. A testem a pihenésre fókuszál.


3. Légzési technikák


Az emberek alábecsülik a nyugtató légzéstechnikák erejét.


Feküdj le az ágyadba, vackolj be a takaró alá. Számolj el háromig és közben vegyél egy mély lélegzetet. Számolj tovább 4....5.....6 mialatt benntartod a levegőt, majd pedig lassan fújd ki a levegőt. Miközben a légzésedre koncentrálsz, engedd el a negatív gondolataid és összpontosíts a pozitív dolgokra, amelyeket például aznap átéltél.


4. Gyertyák és kristályok


Vannak kifejezetten alvást elősegítő gyertyák, amelyek legtöbb esetben citromfű vagy kamilla virág illatúak. Mindkét típus segít ellazítani az elméd, a tested és a lelked.

A kristályok közül pedig az alábbiakat választhatod :


  • Szelenit - Ha álmatlansággal küzdesz

  • Füstkvarc - Ha mindig csak rémálmaid vannak vagy "hülyeségeket" álmodsz

  • Ametiszt - Általánosságban jó és pihentető alvást támogatja

Egyszerűen csak helyezd a kiválasztott ásványt az éjjeli szekrényedre és élvezd a jótékony hatását.


5. Naplóírás


Mielőtt elaludnál, tisztítsd meg az elmédet minden negatív gondolattól úgy, hogy mindent leírsz a naplódba. Ez segít megszabadítani az elmédet azoktól a dolgoktól, amelyek aggaszthatnak téged és segít a pihentető alvás biztosításában.


Tudtad?


Az, hogy éjszaka nem tudsz jól aludni, vagy a jó alvás ellenére reggel nem érzed magad kipihentnek, abból is eredhet, hogy az energia szinted alacsony és/vagy a csakráid (életed és tested energiakerekei) nem működnek megfelelően.


Szeretnéd tudni, hogy nálad is ez-e a helyzet vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy mekkora az energiaszinted? Keresd tanácsadóinkat, akik nemcsak az energia szinted vizsgálják meg, de azonnali tanácsokkal és energiával mindent pozitív irányba terelnek. Hidd el, úgy fogod érezni magad, mintha kicseréltek volna!


28 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page