top of page

5 tipp, hogy a pozitív megerősítések működjenek


A megerősítések segíthetnek motiválni, a céljaidra összpontosítani, növelni az önbizalmad, boldogság érzeted, megnyitni az elméd a pozitív dolgok iránt. De mik is pontosan a megerősítések? A megerősítések olyan szavak vagy mondatok, amelyeket újra és újra elmondunk, hogy megszilárdítsanak egyetlen gondolatot. Miután ezek ismétlődé kifejezések, hamarosan hitté válnak bennünk és azt gondoljuk, hogy ez a hit a valóságunk. Természetesen ehhez gyakorlásra van szükség és a legjobb, ha naponta használjuk a megerősítéseket.


A legjobb, ha megerősítésként a saját szavaid és kifejezéseid használod, de használhatod az ismerteket is, mint például :


· Szeretem magam és engem is szeretnek.

· Minden pontosan úgy történik, ahogy nekem a legjobb.

· Bármit megtehetek, amire csak gondolok.


Íme 5 tipp annak érdekében, hogy a megerősítéseid valóban működjenek is az életedben.


1. Készíts listát a negatív gondolataidról


Várjunk csak! Nem arról volt szó, hogy a megerősítések pozitív kifejezések? Akkor miért kellene felírnunk a negatív gondolatainkat? Hidd el, ez kiváló módszer, hiszen így tudsz majd megszabadulni azoktól az akadályoktól és blokkoktól, amelyek miatt - eddig legalábbis - nem működtek a pozitív megerősítések az életedben.


Minden negatív gondolatot írj le! Akár családtól, akár barátoktól, akár munkatárstól hallottad. Ne félj visszamenni a múltba. Lehet, hogy gyerekként ugrattak a súlyod miatt és még mindig komplexusod van tőle. Miközben leírod ezeket, figyelj a tested jelzéseire és figyeld meg, hogy hol érzel bizsergést, szorongást stb. Erre még szükséged lesz és mindjárt visszatérünk a „miért?“-re is.


2. Fordítsd meg a negatív dolgokat pozitív megerősítéssé


Itt jön képbe a pozitivitás. Egyszerűen a fent leírt negatív gondolataid, fogalmazd át pozitívvá. Ha leírtad negatív gondolatként, hogy „Nem vagyok méltó“, akkor most írd le, hogy „Méltó vagyok. Megérdemlem.“


Vagy, ha negatív gondolatként leírtad, hogy „Nem próbálkozom elég keményen“ most formáld át pozitívvá mindezt : „Minden cselekedetemből a legjobbat hozom ki.“



3. Szentelj figyelmet a jelenlegi élethelyzetednek is


A megerősítések azonnal működhetnek, így nem csak akkor alkalmazhatjuk őket, ha mondjuk épp az 5-10 éves jövőnket tervezzük.


Például, ha holnap egy fontos prezentációt kell tartanod a munkahelyeden, már használhatod is az alábbi megerősítést : „Képes vagyok informatív előadást tartani, amely lenyűgözi a kollégáimat.“


Talán le akarsz szokni a dohányzásról. Használd ezt : „Elég erős vagyok ahhoz, hogy legyőzzem a dohányzás utáni vágyam.“


A megerősítések használatával, szinte azonnal kezedbe veheted a saját életed és segíthetnek neked abban, hogy jobban érezd az irányítást az érzelmeid és a gondolataid felett.


4. Rendszeresen ismételd el a megerősítéseid


Mint már említettük, a napi szintű megerősítések használata elengedhetetlen ahhoz, hogy maximális hatékonyságot érhess el. Naponta legalább 3-szor 5 percig ismételgesd magadnak a megerősítéseid.


Állítsd be nyugodtan emlékeztetőt is, nehogy elfelejtsd. Sőt, vannak, akik valamilyen más tevékenységgel együtt használják a megerősítéseket. Például zuhanyzás közben, edzés alatt, főzés során, sminkelés, borotválkozás közben stb.


5. Old fel a feszültséget


Emlékszel a testednek arra a területére, ahol szorongtál, furcsa érzést tapasztaltál, amikor a negatív gondolataidat gyűjtötted össze? Tedd rá erre a területre a jobb kezed! Mondd ki a saját megerősítésed, miközben belélegzel, majd lassan fújd ki a levegőt. Ez egy további lépése annak, hogy ellazulj és a testedben lévő feszültség feloldódjon.


A megerősítéseket akkor tudod a legjobban működtetni az életedben, ha előtte minden negatív hatástól és blokktól megszabadulsz. Ebben tanácsadóink örömmel segítenek neked, csak keresd őket bizalommal a weboldalunkon található elérhetőségeiken.


6 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page