top of page
  • Szerző képeMARIKA

Legyen boldog párkapcsolatod!


Sokan azt hiszik, hogy a jó párkapcsolathoz bőven elég a szerelem. Valójában a boldog párkapcsolat titka egészen máshol rejlik, és egyáltalán nem elég hozzá a szenvedélyes szerelem.


Sok esetben hozzuk a szülői mintát, amikor látja a gyerek, hogy Anya Apa szereti egymást, időnként átöleli és mosoly van az arcukon. Ezek a gyermekek ez a mintát viszik tovább. Merjük kimutatni a másik fél felé a szeretetet.


Ott ahol állandó a veszekedés, a hangos napi viták az egymás meg nem értés a gyermek ezt látja és azt viszi tovább az ő felnőtt életébe. Később tudja majd, hogy ez nem jó de nem tudja mi lenne az ideális mert ezt ő soha nem tapasztalta.Sajnos az iskolában senki nem tanítja meg nekünk, hogyan tudjuk megőrizni a harmóniát és a boldogságot a párkapcsolatunkban. A romantikus filmek és regények is ott végződnek, hogy a szerelmesek hosszú küzdelem után végre egymásra találnak, majd feltételezzük, hogy boldogan élnek, amíg meg nem halnak.


Amikor éppen a felhőkben jársz, mert megtaláltad életed szerelmét? Csak akkor kezdünk kapkodni fűhöz-fához, amikor már tönkrement a házasságunk.


Egy Buddhista tanítás szerint a boldog párkapcsolatért minden nap meg kell dolgozni. Nem könnyű de hidd el megéri.


Dicsérd meg, beszélgessetek sokat, ne legyenek tabu témák,ne kritizáld és ne akard megváltoztatni, mert a barátaid ezt javasolják!


A jó párkapcsolat olyan, mint egy kert: folyamatosan gondozni kell, hogy élvezhessük a munkánk gyümölcsét. Ha nem így teszünk, egy dzsungellé vadult kertben fogunk élni. Bármennyi dolgunk is van, időt szánunk arra, hogy beszélgessünk, és minőségi időt töltsünk el egymással. A tévénézés, sorozatok bámulása nem számít minőségi időnek! De annak számít egy közös hobbi, játék, kirándulás, vacsorafőzés, éttermi ebéd, amikor egymásra figyelve – gyerekek nélkül! – tudunk eltölteni egy kis időt.


Mutass érdeklődést a másik iránt! Kérdezd meg, hogy telt a napja – és figyelj is rá!

Légy szeretetteljes! Fogd meg a kezét, öleld át, simogasd meg! Néha nem kell semmit se mondani, egy érintés mindent elmond.


Mutasd meg, hogy törődsz a másikkal! Apró figyelmességekkel: megcsinálod a kedvenc ételét, viszel neki virágot, apró meglepetést.


Értékeld a másikat! Mondd el neki, mit szeretsz, becsülsz, tisztelsz benne, miért vagy hálás!


Légy együttérző – még akkor is, ha nem értesz egyet azzal, amit mond!


Legyenek közös célok, tervek.


Ne menjen le a nap a te haragoddal!


Kevés dolog rombolja olyan hatékonyan a párkapcsolatot, mint az, ha a pár tagjai közül legalább az egyik napokig duzzog, nem szól a másikhoz. Érdemes ezt a játszmát minél előbb megszüntetni, és még a veszekedés napján megnyugtató módon rendezni a vitát.


Oldjátok meg a konfliktusainkat!


Ne kergessétek egymást az őrületbe.


Ha elakadtál és segítségre szorulsz keres segítséget. Tanuld meg a türelmet és a toleranciát. Tudod a "Türelem rózsát terem"


Légy boldog életed minden percében. Ez kortól független.


ÍRTA: MARIKA & FERENC Nagymesterek

43 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page