top of page
  • Szerző képeMARIKA

Közeledik a 10 milliószoros nap


Érdemes a rohanó hétköznapok közepette most megállni, elgondolkodni egy kicsit. Milyen álmaid vannak? Mire vágysz? Mit szeretnél elérni? Miért vagy hálás?


A tízmilliószoros nap lehetőséget nyújt arra, hogy jobbá tedd az életed. Mire van ehhez szükség? Csupán rád, illetve a hozzáállásodra, A tízmilliószoros napok 2023-ban:


2023. március 7. Chötrül Düchen : a csodák, illetve a vajmécsesek ünnepe. Vajból készült mécseseket, apró gyertyákat gyújtanak, és Buddha csodatévő tetteit idézik fel.



De miért is olyan fontos ez számunkra is?


Ezeken a napokon esélyt kapunk rá, hogy leszámoljunk azokkal a gondolati, érzelmi sémákkal, amelyek meghatároznak minket a jelenben, és pozitívabb gondolatokkal bevonzzuk a jobb és vágyott jövőt. Ilyenkor a pozitív tettek hatása visszahat ránk, vagyis ilyenkor hatványozottan igaz: ha jót teszel mással, annak az áldása megsokszorozódva száll vissza rád.



A tízmilliószoros napokon az is nagyon fontos a szerencse szempontjából, hogy kimutasd: hálás vagy mindazért, amit kapsz/kaptál az univerzumtól.


Ajánlatos a tízmilliószoros napokon befelé fordulnunk, nyugalmat teremteni magunk körül, a belső harmónia nagyban hozzásegíti a pozitív változásokat. Természetesen mint oly sok mindenhez, ehhez is szükség van hitre, első sorban saját magunkban kell hinnünk, majd abban, hogy képesek vagyunk számunkra, esetleg a környezetünk részére előnyös változásokat bevonzani.


További tízmilliószoros napok 2023-ban :


2023. június 4. Saka Dawa Düchen, azaz a születés, a megvilágosodás, a halál évfordulója. Ezen a napon Buddha születésnapját ünneplik, valamit azt a jeles eseményt, amikor Sziddhárta herceg 35 évesen megvilágosodott, és megszabadult földi szenvedéseitől.


2023. július 21. Chokhör Düchen, magyarul az imakerék ünnepe. Buddha első szent beszédére, a Négy Nemes Igazság tanára emlékeznek a hívek. A legenda szerint Buddhát az istenek kérték fel az emberek tanítására.


2023. november 4. Lhabab Düchen, azaz a mennybemenetel ünnepe. A legenda szerint Buddha köszönetet mondott édesanyjának, mert megszabadította őt a szánszára, vagyis a születés és a halál körforgásától. Mennybe szállt az istenek közé, ahonnan később visszatért, és tanította az embereket.


Ezeken a napokon minden gondolat, cselekedet tízmilliószoros erővel hat. Tedd meg magadért! Változtasd meg az életedet!


7 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page