top of page
Szerző képeMARIKA

Egy rövid kiruccanás története


Grünau

Évekkel ezelőtt pár napot töltöttünk Grünau im Almtal festői környezetébe.


3 héttel ezelőtt bejelölnek a Facebookon és ki más, mint Ketrin, akinél megszálltunk. Előjöttek az emlékek a nyugalom és a barátság. Volt szabad szobájuk hiszen ö és a családja egy hatalmas parasztházba nyaralókat fogad. Egy hatalmas házról van szó, ahol 1 emeleten a szobák, a földszinten egy hatalmas ebédlő található. A ház hátsó felében pedig a tehenek. Nagy tisztaság, sehol egy légy sem. A tehenek adják a napi élelemhez valókat, amit ők saját maguk állítanak elő.

Reggelire mindig kaptunk friss tejet, sajtot, túrót és a vaj sem maradhatott el.


Ketrin édesapjának az egyik lába műprotézis - gyermekkori baleset miatt - de ez nem állítja meg a munkában. A ház előtt egy sebes folyású patak található, ami tele van pisztránggal. A vize jég hideg, volt, aki szatyorba tette az üdítőt lehűteni.


Mindenhol a nyugalom uralkodik. Este közös grillezést tartottunk. Volt köztünk francia, olasz és néhány magyar vendég.


Egy magyar család, akik este helyett csak hajnalba érkeztek meg - mert az autójuk lerobban - hatalmas kiabálással jelezték, hogy megérkeztek. Nem is értettük miért ordítanak. Szidták az autót és dicsekedtek, hogy jól megrugdosták, amiért leállt. A tárgyaink az ilyen rossz bánásmódot megbosszulják. Az autónk a mi kincsünk, szeretettel bánjunk vele.


A meseerdő felejthetetlen volt. Az erdei pisztrángsütő felszerelt kézmosóval van ellátva. Nekünk ez a nyugalom szigete volt. Az ablakok teli muskátlival, az ott élők nyugalma ,barátsága felejthetetlen, Ketrinék barátsága pedig mindent felülmúl.


A templom kertben van a temető. A bejáratnál kampókon sok locsoló kanna lóg, bemész leakasztod, ott a kút tele engeded és meglocsolod a virágokat majd pedig mindenki visszaakasztja a kannákat, nem viszik haza.


Jövőre veletek ugyanitt. Rövid de élményekkel teli pár nap. Higgyétek el nem csak a tengerparton érdemes pihenni. Itt tényleg lehetett pihenni, közben rövid kirándulást tenni, a környező szépségeket megnézni, például Bad Ischl, ahol a császár nyaralóhelye volt.



Bad Ischl

A villát I. Ferenc József Habsburg császár kapta édesanyjától, Zsófia fő hercegnőtől Sissivel történő eljegyzése alkalmából. Maga az eljegyzésre is itt került sor egy évvel azelőtt, sőt a pár itt találkozott először.


Egy tömény de tartalmas nyugodt pár nap mindennel felér. Szeretjük az erdőt a madarakat és a csendet.


Szeretettel ajánlom : MARIKA Reiki Nagymester-Tanár

35 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page