top of page

Azok a csodálatos nők


Nőnap JósVilág

„A női lélek nem alkot, hanem megért, nem okoskodik, hanem megérez, nem tud, hanem megsejt.” (Csáth Géza)


Ezen a napon, amikor minden a nőkről szól te kedves férfi olvasó mit is gondolsz erről?


Először nézzük a nő szemét, mert a szem a lélek tükre. Ez elvezet a lelkéhez. Nézd a szemét, mit látsz benne? Örömöt, félelmet, bizonytalanságot?


Kedves férfiak rátok van bízva, mit hoztok ki ebből. Nőnek lenni boldogság. Gondold csak végig, te mit teszel ezért, hogy a kedvesed boldog legyen?


Ha egy nő szerelmes, ha szeretve van, ragyog. Ettől minden nő megszépül. Kis óvodás korban kezdődik, hogy észreveszi a kislány, hogy tetszik a fiúknak. Úgy is fog viselkedni. Iskolás korban jönnek az első szerelmek. Suttognak a barátnőkkel a fiúkról. Elkezdődik a tini korszak, amikor már azt hiszik, felnőtt nők. Próbálnak úgy viselkedni, de nem mindig sikerül. Bezárkózik a szobájába, haragszik a világra.


Aztán jön az új szerelem, aki felemeli és szereti. A nő ragyog, érzi a biztonságot. Előbb utóbb elérkezik a párválasztás. Ha azt akarod, hogy boldog feleség, nő legyen szeresd, öleld át. Ülj mellé és fogd a kezét ha beteg, ő is ezt tenné veled. Segítsd őt hiszen gyengébb mint te. Amikor anya lesz, lépj vele szövetségre. Mindent közösen. Ez a legjobb dolog. Ne élj vissza a bizalmával!


Múlnak az évek a nő a tükör előtt ül és nézi magát és látja, hogy elmúltak az évek. A haja őszül. A szép arca kissé ráncos, de ő akkor is egy csodálatos nő. Merd neki elmondani!


A nő szelíd, csöndes magányban

Családi érzelmeknek él.

Merengve jár, fák közt, az árnyban;

Szép arcza így marad fehér.

A férfi-lélek hírt, hatalmat

Kergetve, napja perzselő.

De mint a balzsam, mint a harmat.

Üdít, gyógyít a szende nő.


Tarts velünk a JósVilág Nőnapi különkiadásában 2023.03.08-án pénteken 18.00-19.00 között. (Kattints ide!)


3 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page