top of page
Szerző képeMARIKA

A házasság hete

A házasság hete

Több, mint két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét több, mint 4 kontinens 21 országa ünnepli. Idén Február 11 és Február 18 közötti időszak lesz a házasság hete.


A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül.


Házasságot az esetek nagy részében saját akaratukból tesznek a párok. Többnyire a szerelem megpecsételése. Ez érdekházasságok egyre csak ritkulnak.


Sokan kérdezik a szülő mennyire szóljon bele a gyermeke döntésébe? SEMENNYIRE!

Az ő döntésük. Megélik a szerelem jó és néha fájó oldalát is.


Az esküvő lehet polgári, templomi és spirituális is. Minden esetben a párok döntik el. Valamikor azt mondták, ha egy legény nem nősül meg 30 éves koráig akkor "vénlegény" marad. De ez így volt a lányoknál is. Igyekeztek férjhez menni le ne maradjanak és nehogy ők legyenek a "világ csúfjai".


Ma már másképpen döntenek a fiatalok. Az idősebb korban kötött házasságok is a szerelemről a tiszta szeretetről szólnak. Igen rossz egyedül, de nem mindenáron.


Az, hogy milyen öltözékben történik a nagy esemény az teljesen egyénfüggő.


A menyasszonyi ruhák történetét a XV. századig lehet visszavezetni. A menyasszonyi ruhák attól különbözik, hogy a menyasszony milyen vallást követett. Más esküvői ruhát viseltek a katolikusok, ortodoxok, muzulmánok, zsidók. Az esküvői ruhát Európában viselték, főleg a katolicizmus és a protestantizmus körökben. Az első fotók esküvői ruhákról a középkorból a XV. századból kerültek elő.


Az esküvői ruha színe a fehér volt, ez jelképezte a szüzességet, az ártatlanságot, a tisztaságot. Természetesen nemcsak fehér esküvői ruhát választhattak a menyasszonyok. A kor előrehaladtával kultúráktól, függően változik a menyasszonyi ruhák színei is. A reneszánsz korában nagyon kedvelték a piros színű esküvői ruhát. A németek a fekete, sötét színeket preferálták, ezt később követték a Spanyolok és az Olaszok is.


A XXI. században már bármilyen ruhát ki lehet találni, nincs olyan esküvői ruha amit a híres divattervezők ne tudnának megalkotni.


A pár közötti összhangot tökéletesen kifejezheti, ha az öltözékük minden apró részletében passzol.


Téli esküvőn a legjobb, ha vastagabb gyapjúból vagy pamutból készül a vőlegény ruhája, nyáron pedig a könnyedebb, szellősebb anyagokat érdemes előnyben részesíteni.


A legtöbb vőlegény nem cifrázza a színválasztást, fekete, sötétszürke vagy sötétkék anyag mellett teszi le a voksát, egy próbát azonban mindenképp megérnének a világosabb árnyalatok is, főleg a nyári esküvőkön. A világosszürke, a világoskék, a tört fehér vagy épp a bézs szín a férfiakon is jól mutat, főleg akkor, ha a menyasszony ruhájának színe világához is tökéletesen passzol.


Íratlan szabály, hogy a kockás és mintás öltöny nem való esküvőre, vannak azonban, akik erre fittyet hánynak, és az egyediség miatt döntenek az ilyen anyagok mellett.


A szándékot már az esküvő előtt jelezni kell az anyakönyvvezető felé. Ha meggondolod magad, és másmilyen formában szeretnéd viselni nevedet a házasságkötés után erre még ingyenesen lehetőséged nyílik. A név módosítása az esküvő után is lehetséges, de ebben az esetben illetékköteles.


Az, hogy templomi esküvő vagy házasságkötö terem ezt a párok a családjaikkal kell eldöntsék. Bárhogy is döntesz a fő, hogy BOLDOG legyél. Na a holtodiglan, holtomiglan nem jön be sok esetben, de reménykedjünk az igaz tiszta érzelmekben és a megbecsülésben.


Sok boldogságot kívánok : Marika


28 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Komentar


Mengomentari telah dimatikan.
bottom of page