top of page

8 jel, hogy karmikus kapcsolatban élsz

Karmikus kapcsolat

Mi az a karmikus kapcsolat?


A legerőteljesebb kapcsolatok közül néhány, amit létrehozhatunk, karmikus. A karmikus kapcsolatok gyorsan és keményen csapnak le, gyakran első pillantásra, és kibillentenek minket az egyensúlyunkból, és kételkedünk magunkban. Bár minden kapcsolat, amelybe belépünk, tanít valamit önmagunkról, a karmikus kapcsolat intenzitása legalább annyi kárt okozhat, mint hasznot. A végső eredmény attól függ, hogyan navigálunk a kapcsolatban, és milyen hamar rájövünk, hogy milyen típusú kapcsolatban vagyunk.


A karmikus kapcsolat célja és létrejötte


Az ok, amiért karmikus kapcsolatba lépünk, kettős:


A) megtörni az előző életek rossz viselkedésének ciklusait, és


B) megtanulni, hogyan gyógyítsuk meg a továbbvitt károkat, hogy tehermentesen haladhassunk előre.


Sanam Hafeez, PsyD, neuropszichológus és a Columbia Egyetem oktatója azt állítja, hogy sokan összekeverik a lelki társat a karmikus kapcsolattal, de ez két nagyon különböző dolog.


"Az emberek gyakran összekeverik a karmikus partnereket a lelki társakkal, de a kettő nem ugyanaz" - mondja Hafeez. "A karmikus kapcsolatok tanítanak a világról és másokról, míg a lelki társaid az önértékelésedben segítenek." - mondja. Néha mi vagyunk azok, akiknek meg kell tanulnunk a leckéket, máskor pedig azért vagyunk ott, hogy a partnerünk megtanulja őket.


8 jel, hogy karmikus kapcsolatban vagy


  1. A kapcsolat elsöprő és azonnali - Nem tagadhatod le a vonzerőt, és bár figyelmeztetheted magad, hogy lassíts, egyszerűen nem tudod megtenni.

  2. A párod nem tartja tiszteletben a határaidat - Mivel az ő igényeik az elsők, gyakran figyelmen kívül hagyják az igényeidet, korlátaidat és határaidat. Nem számít, hányszor próbálod elmondani nekik, vagy elmagyarázni, hogy vannak határaid, soha nem hallgatnak meg, és továbbra is tiszteletlenül bánnak velük és veled.

  3. Gyakran társfüggő hajlamokat figyelsz meg a kapcsolatodban - A társfüggő kapcsolat az, amikor az egyik partnernek szüksége van a másik partnerre, akire viszont szintén szüksége van a párjára. Ördögi és káros körforgást jön létre, amelyet nehéz megtörni.

  4. Egyoldalú a kapcsolatod - Az energiaegyensúly nem igazságos. Az egyik oldal mindig önmagát adja: idejét, erőfeszítését és energiáját, míg a másik mindig elveszi.

  5. A kapcsolat csak rövid ideig tart - Az őrülten forró kapcsolat és energia miatt ezek a kapcsolatok általában csak rövid ideig tartanak, de az intenzitás kárpótol az időtartamért.

  6. Függőséget okozhat - Az adrenalin és a dopamin, amelyet a karmikus kapcsolat okoz, nagyon addiktív lehet. Az állandó húzás és lökés pozitív visszacsatolási hurkot hozhat létre, amelyből nem tudunk könnyen elsétálni.

  7. A kapcsolat tele van hullámvölgyekkel - Együtt vagytok, aztán nem, aztán megint igen, és megint nem. Tudod, hogy el kell szakadnod, és képes vagy egy ideig visszahúzódni, mielőtt visszacsábítanának.

  8. A párod kontroll őrült és makacs - ez az ő útja. Nem veszi komolyan a hozzájárulásodat, és gyakran úgy érzi, hogy a hozzájárulásod nemkívánatos, komolytalan vagy nem tartják tiszteletben azt.


Hogyan lépjünk ki egy karmikus kapcsolatból?


Mint minden olyan kapcsolat esetében, amely mérgező, a szabadulás első lépése a helyzet felismerése. Sokszor a barátok és a család láthatja kapcsolataink igazságát, amire mi - legtöbbször - vakok vagyunk. Hallgassa meg szeretteit nyitott elmével, had fejezzék ki aggodalmaikat. Senki sem szereti azt hallani, hogy esetleg rosszul döntött, de ha egynél több személy fejezi ki hasonló félelmeit, akkor lehet, hogy van benne valami.


Kezdd azzal, hogy felismered a saját fontosságodat, és gyengéden bánj magaddal szeretettel és tisztelettel.


Azt is ismerd fel, hogy megtanultál néhány fontos leckét magadról és arról, hogy végső soron mire van szükséged és hogyan akarsz boldogulni. Adj magadnak sok időt a kapcsolat befejezése után, hogy megismerd önmagadnak ezt a verzióját.


Ha ez nem szerelem, engedd el


Szerelem. Ennek a mámorító, őrült érzelemnek, amely egymáshoz köt minket, pozitív erőnek kell lennie az életünkben, nem pedig negatívnak. A kapcsolat típusának felismerése és annak felismerése, hogy megerősítenek-e vagy sem, fontos első lépés a negatív dinamika elkerülésében vagy elhagyásában.


Szeretnéd tisztán látni az emberi kapcsolataid és a szerelmi életed alakulását? Keresd tanácsadóinkat még ma! Kattints ide!

30 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page