Egy tanévnyitó tanulságai


Iskola
Évnyitó

Középiskolai évnyitón voltunk. A szakadó esőben nem az udvaron volt megtartva. A hatalmas díszterem a sok kinyitott ablakok ellenére sorban estek össze a diákok,délután fél három volt. Az időpont fontos.


Előkerült a szülői felelősség is. Nem győzték elkapni a fiúkat, lányokat. Rögtön vizet adtunk és kivittük, leültettük a levegőre őket. Első kérdésem az volt mikor már jobban lettek. Mit ettél ma? Még semmit volt a válasz.


Előre bocsájtom délután fél három volt. Hol volt a reggeli az ebéd? A gyerekeknél egyiküknél sem volt egy kis palack víz. Egy zacskó szőlő cukor.

Hogy is van ez? A mi felelősségünk, hogy gyermekeink egészségesek legyenek. Olyan nincs, hogy nem akar enni.

Ne engedjük, hogy reggeli nélkül induljanak el. Pár falat, egy tejes kávé, kakaó, tea . Bármi csak legyen, ha leesik a vércukor szintje nagyobb a baj.


Fontos a pihenés. Nem éjfélig tévézik, hanem időben le kell feküdni, hiszen a pihenésre nagy szükségük van. Este ne nézzenek a Tv-ben felzaklató filmet. Biztosan nem lesz nyugodt az álmuk.

Játszani is engedd! Ez fontos.

A szénsavas üdítőket érdemes mellőzni. Jön az alma szezon. Azt hiszem ez árban is elérhető. Természetes vitaminokat, ez a legfontosabb .

Ne verjük, ne kiabáljunk és ne büntessük őket. nehéz az új a szokatlan. Szép szóval szeretettel.

Sok sikert és érdemes ezeket megfogadni.


MARIKA Reiki Nagymester-Tanár